Rusul a jucat ieri a 4-a finală de Grand Slam din carieră și a fost la un pas de a doua victorie la rând într-un Grand Slam. Medvedev avea șansa să devină al 4-lea om din istorie care face dubla US Open-Australian Open în doar câteva luni, dar Nadal a revenit senzațional, trecându-și în palmares al 21-lea titlu de Grand Slam.
Pe teren, la festivitatea de premiere, Medvedev a avut un discurs "politically correct", primind cu demnitatea înfrângerea, însă la conferința de presă și-a spus marele of. În general extrem de puternic, Daniil știe să absoarbă energia negativă a publicului și să o folosească pentru a se motiva. Atitudinea fanilor australieni duminică a fost însă peste puterile lui de a gestiona lucrurile, iar dezamăgirea provocată e uriașă.
"După meciul de azi (n.r. duminică), am încetat să mai visez. Pentru totdeauna. Acum voi juca doar pentru mine și pentru a-mi îngriji familia. Și de dragul Rusiei, acolo am fost sprijinit mereu. Dacă e un turneu la Moscova, voi fi acolo, chiar dacă e în timpul unui Grand Slam", și-a început Medvedev speechul, pentru ca apoi să își explice dezamăgirea: "Dacă cineva striga în sprijinul meu, când Rafa se pregătea să servească, 1000 de oamenii făceau "Shhh", ca el să se poată concentra. Nadal a avut mereu liniște pe serviciul propriu. Pe al meu, a fost total diferit. E enervant, dezamăgitor, e lipsă de respect la adresa mea".
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:
ROGER FEDERER NU MAI ESTE CEL MAI DE SUCCES OM ÎN GRAND SLAMURI. I-A PREDAT ȘTAFETA DUPĂ 4622 DE ZILE LUI RAFAEL NADAL

Medvedev: "Nu voi mai continua după 30 de ani"

Medvedev a dezvăluit că se simte atât de dezamăgit încât nu mai vede o plăcere din a juca tenis. Va continua încă 3-4 ani, pentru a-și asigura bunăstarea financiară a familiei, dar plăcerea nu va mai fi niciodată aceeași.
Faptul că e antipatizat profund de public nu are legătură atât cu atitudinea sa, cât mai degrabă cu naționalitate, crede Daniil, care de la finalul lui februarie va deveni numărul unu mondial.
"Nu cred că după 30 de ani voi mai continua în tenis. Nu cred să îmi mai doresc să joc, copilul din mine a murit, e greu să mai joc fără el. Când mi-am început drumul spre Top 20 și am început să mă lupt cu Djokovic, Federer și Nadal, toți vorbeau de tânăra generație și mi-au urat succes. Mi-au dat motivație, dar se pare că m-au mințit. În fiecare meci mare, nimeni nu a vrut să reușesc, nimeni nu m-a sprijinit. Aceste emoții s-au acumulat și au atins azi apogeul. Acum spun tot ce am pe suflet. Cred că e și o chestiune de naționalitate. Tenisul rusesc era în declin, dar am apărut eu, Andrey (n.r. Rublev) și Aslan (n.r. Karatsev). Și l-am dus iar în top. Însă, în alte țări, oamenii se bucură pentru insuccesele noastre. Mă întreb de ce", a mai spus Medvedev.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02