Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer nu mai este cel mai de succes om în Grand Slamuri. I-a predat ștafeta după 4622 de zile lui Rafael Nadal

Andrei Nicolae

Publicat 31/01/2022 la 07:50 GMT+2

Istoria tenisului masculin a fost rescrisă duminică, după finala de la Australian Open dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev (3-2 la seturi). Cu acest succes, "Matadorul" și-a trecut în cont al 21-lea titlu de Grand Slam și i-a lăsat în urmă pe Roger Federer și Novak Djokovic

Roger Federer (r.) freut sich mit seinem Kumpel Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a devenit cel mai de succes jucător de tenis din istoria Grand Slam-urilor. Până duminică, spaniolul a fost la egalitate cu Roger Federer și Novak Djokovic.
picture

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Dacă Nole nu și-a spus încă ultimul cuvânt și va continua, probabil, această luptă pasionantă cu Rafa, în schimb, Roger ar avea nevoie de un miracol pentru a mai conta în această bătălie. "Fedex" a deținut sau co-deținut recordul celor mai multe trofee câștigate în Grand Slam-uri din 5 iunie 2009. Adică timp de 4622 de zile.

Roger Federer a rescris istoria pe 5 iunie 2009 în fieful lui Rafael Nadal

"Unde ați fost duminică, 5 iunie 2009? Roger Federer a fost pe terenul Philippe-Chatrier, unde a ridicat pentru prima și, cu excepția unei surprize improbabile, ultima oară în viațăCupa Mușchetarilor (n.r. trofeul la Roland Garros). Câștigător asupra lui Robin Söderling în finală, omul care a avut amabilitatea să-i deschidă drumul către titlu eliminându-l pe presupusul invincibil Rafael Nadal de pe tablou în optimile de finală, elvețianul și-a trecut în cont cel de-al 14-lea titlu de Grand Slam. A egalat recordul lui Pete Sampras, care avea mai puțin de un deceniu", au relatat colegii de la .
Roger Federer en 2009 à Roland-Garros.
Practic, Roger Federer rescria istoria tenisului masculin chiar în "fieful" lui Rafael Nadal, unde spaniolul câștigase precedentele patru titluri. Și după ce "Matadorul" tocmai cucerise Australian Open.
În acea zi de 5 iunie 2009, ierarhia istoricăîn Grand Slamuri arăta astfel:
1. Roger Federer - 14 titluri
1. Pete Sampras - 14 titluri
3. Roy Emerson - 12 titluri
4. Bjorn Borg - 11 titluri
4. Rod Laver - 11 titluri
6. Bill Tilden - 10 titluri
O lună mai târziu, după ce Federer a cucerit din nou și Wimbledonul, a rămas lider solitar în această ierarhie. Și a condus singur până în octombrie 2020, până când Rafael Nadal i s-a alăturat cu o nouă victorie la Roland-Garros. Cei doi aveau 20 de titluri, în timp ce Novak Djokovic – 17.
Sârbul a ajuns la rândul lui la 20 de Grand Slam-uri anul trecut, după ce a triumfat la Wimbledon. Și a avut prima șansă de a câștiga titlul cu nr. 21 la US Open, dar a fost învins în finală de ... Daniil Medvedev. Rusul învins ieri în finală de Rafa Nadal.
Acest 30 ianuarie 2022 va rămâne, așadar, data la care spaniolul a devenit singurul deținător al recordului de victorii în Grand Slam-uri. După 4622 de zile de domnie, Roger Federer a predat ștafeta. Rafael Nadal este acum cel mai bun din toate timpurile. Dar lupta continuă!
Rafael Nadal et le trophée Norman Brooks

EVOLUȚIE TITLURI DE GRAND SLAM

Evoluție Grand Slam
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo