Simona Halep o va înfrunta duminică dimineață, de la ora 8:00, pe Veronika Kudermetova, în prima finală din 2022, în cadrul Melbourne Summer Set 1.
Antrenorul româncei care ocupă locul 20 WTA a vorbit despre ultimul duel dinainte de Australian Open. Daniel Dobre a declarat că rusoaica, aflată pe locul 31 în ierarhia mondială, îi poate pune probleme Simonei Halep prin loviturile puternice.
Antrenorul a punctat, însă, că românca este pregătită pentru finală și s-a arătat încrezător că meciul va fi unul frumos.
Australian Open
Ora de start la meciul Simona Halep – Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open 2022
ACUM 3 ORE
"Nu este un meci ușor. A jucat anul trecut în Australia cu Kudermetova și la Moscova, unde a fost mai greu în partea a doua. Kudermetova e o jucătoare periculoasă, are momente bune de joc, dă foarte tare, are experiență, a câștigat FED Cup cu Rusia.
Simona va crește nivelul, pentru că este o finală. Este pregătită din punct de vedere tactic, cred că va fi un meci frumos", a declarat Daniel Dobre, potrivit DigiSport.
Partida dintre Simona Halep și Veronika Kudermetova este programată duminică dimineață, de la ora 8:00, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Citește și:

MOTIVUL PENTRU CARE SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA SYDNEY

Simona Halep a început excelent noul sezon, calificându-se în finala turneului Melbourne Summer Set 1, unde o va întâlni mâine pe Veronika Kudermetova. În cele 4 meciuri disputate până acum, românca a avut parte de un test cu adevărat dificil numai împotriva elvețiencei Viktorija Golubic, în sferturi, pe care a învins-o greu, în decisiv.
Deși nu poate fi vorba de oboseală în debutul sezonului, Simona Halep a decis să se retragă de la turneul WTA 500 de la Syndey, la care trebuia să participe săptămâna viitoare. Daniel Dobre, antrenorul constănțencei a explicat că măsura nu este neapărat una de prevenție, pentru a nu risca o accidentare.
"Nu cred că e o măsură de precauție. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum (n.r. cu tot cu finala de mâine). Simona nu a jucat des în săptămânile de dinaintea Grand Slam-urilor. Pe undeva, este o decizie înțeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne", a spus Daniel Dobre.
Decizia Simonei este logică în contextul în care principalul obiectiv al începutului de an este un parcurs cât mai lung la Australian Open. Scopul de a aduna cât mai multe meciuri înainte de marea competiție a fost deja atins. În plus, Simona ar fi trebuit să se deplaseze la Sydney, după care să revină la Melbourne pentru primul Grand Slam al anului. Așa, sportiva noastră va rămâne în continuare la Melbourne și se va antrena liniștită timp de o săptămână până la startul competiției la care a ajuns în finală în 2018.
Australian Open
Simona Halep, la Australian Open! Henin a dat verdictul: ce crede că poate face românca la Melbourne
ACUM 17 ORE
Australian Open
Australienii au publicat programul primei zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
ACUM O ZI