Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită a turneului, a câştigat după o oră şi 18 minute în faţa unei adversare venite din calificări. Fostul lider mondial a început bine meciul, cu break, dar apoi a pierdut două gamemuri la rând. Aiava a rămas în control şi a condus de trei ori, până la 4-4, când Halep a reuşit un break la zero, încheind apoi setul cu 6-4. Românca a dominat apoi clar actul secund, câştigat cu 6-2. Simona Halep a învins-o pe Aiava şi la prima lor confruntare, în 2018, în primul tur la Australian Open, cu 7-6 (5), 6-1.
După partidă, Simo s-a declarat extrem de bucuroasă că a reuşit să treacă peste perioada grea din 2021 şi pare extrem de optimistă înainte de Australian Open.
"Mă bucur că am câștigat acest meci, din noiembrie nu am mai jucat nicio partidă. 2021 a fost poate cel mai greu an al carierei. Mă bucur foarte mult că m-am întors în Australia, această țară are un loc important în inima mea.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 19 ORE
M-a ajutat perioada de pauză, presiunea a fost mare, uneori mă simțeam extenuată din punct de vedere psihic. Mă bucur că acum sunt sănătoasă și sunt gata de următorul meci, mă simt bine pe teren", a spus Simo, după meci.

Halep vs Ruse în turul 2 la Melbourne Summer Set 1

Halep, care a mai jucat anul acesta al dublu, alături de Gabriela Ruse, pierzând în faţa cuplului Bernarda Pera/Katerina Siniakova, o va înfrunta în optimi chiar pe buna sa prietenă. Halep şi Ruse au mai fost adversare o singură dată, anul trecut, la Transylvania Open, când Simona s-a impus cu 6-1, 6-2 în primul tur.
"Am jucat cu Gabriela Ruse în urmă cu două luni, în România, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Sper să mă refac cât mai repede și să joc cel mai bun tenis al meu", a mai spus Simo.
Marele obiectiv pentru Simona Halep e să fie într-o formă cât mai bună la Australian Open, turneu care se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM O ZI
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
IERI LA 18:22