Primul meci de simplu din 2022 a fost un exerciţiu reuşit pentru Halep. E adevărat, adversara părea una modestă, pe hârtie, în contextul în care Aiava e abia pe locul 316 WTA. Totuşi, clasarea jucătoarei de 21 de ani e o consecinţă a pandemiei, talentul ei îndretăţind-o la mult mai mult.
Simona a început partida de azi cu break, dar apoi a pierdut controlul. Deşi a avut două mingi de 2-0 şi 30-0 pe serviciul adversarei, sportiva noastră a pierdut aceste două gameuri. S-a mers cap la cap până la 4-4, dar finalul de set i-a aparţinut reprezentantei noastre, mult mai atentă şi mai valoroasă în momentele cheie. Simo şi-a adjudecat ultimele două gameuri la "0" şi era limpede pentru toţi că va fi greu de oprit.
Setul doi a fost o formalitate pentru sportiva din Constanţa, care a început cu break. Puţin "ruginită" în debutul meciului, Simo şi-a dat drumul la joc şi a evoluat din ce în ce mai bine. A câştigat majoritatea punctelor cu primul serviciu şi şi-a asigurat victoria, după 6-4, 6-2.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ORĂ
În turul secund, Simona Halep o va întâlni pe buna sa prietenă, Gabriela Ruse. Cele două au făcut pereche la dublu, unde au fost eliminate ieri, dar asta pentru că Gabi a fost foarte obosită, jucând partida la aproximativ o oră după ce se impusese la simplu, contra australiencei Rodionova (6-3, 6-2).
CITEŞTE ŞI:
DJOKOVIC NU E LĂSAT, PENTRU MOMENT, SĂ INTRE ÎN AUSTRALIA. ANUNȚUL CARE ÎI DĂ FIORI

Halep - Ruse | Gabi pe locul 2 în topul victoriilor consecutive în 2021

Deși anul trecut a fost unul de coșmar pentru cea mai bună jucătoare din istoria României, Simona Halep (din cauza accidentărilor), țara noastră a contat, totuși, în tenis.
În absența rezultatelor obținute de fostul număr unu mondial, care an de an, începând din 2013, a câștigat cel puțin un turneu, la rampă au ieșit alte nume: Sorana Cîrstea a avut al doilea cel mai bun sezon al său de când s-a apucat de tenis (după impresionantul 2009), Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.
Aceasta din urmă a avut o serie de 13 victorii la rând, pe zgură, în perioada 5 - 25 iulie. Sportiva noastră a început lanțul acelor victorii cu un succes în fața lui Liang, în calificările de la Hamburg și l-a încheiat odată cu finala pierdută la Palermo, la Danielle Collins.
În tot circuitul WTA, doar Barbora Krejcikova a avut mai multe succese la rând. Cehoaica a încheiat 2021 foarte slab, cu 6 eșecuri la rând, dar a reușit câteva performanțe de excepție. Câștigătoare la Roland Garros, sportiva care a urcat până pe locul 5 WTA a venit la Paris după ce se impusese și la Strasbourg. Apoi, la Wimbledon, a ajuns până în optimi. În această perioadă, cehoaica a adunat 15 victorii la rând. Interesant e că, după eliminarea de la All England Club, Krejcikova a avut o altă serie excelentă, pierzând doar două partide în următoarele 16 meciuri.
Simona Halep şi Gabriela Ruse s-au mai întâlnit o singură dată până acum în circuitul WTA. Se întâmpla chiar toamna trecută, când fostul număr unu mondial nu îi dădea vreo şansă adversarei, impunându-se cu un categoric 6-1, 6-2. De altfel, de-a lungul timpului Halep şi-a făcut un renume din faptul că nu are milă de conaţionale, câştigând clar majoritatea partidelor jucate contra sportivelor din România.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 5 ORE
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 19 ORE