Simona Halep a devenit în această dimineață campioană la turneul Melbourne Summer Set 1, impunându-se în fața Veronikăi Kudermetova, în două seturi. Românca a câștigat cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 15 minute de joc, obținând primul titlu din 2022 și al 23-lea din carieră.
Pentru victoria de astăzi, Simona Halep a fost lăudată de jurnaliștii publicației Tennis World USA. Americanii s-au arătat impresionați de modul în care sportiva de pe locul 20 WTA a reușit să revină în joc după o dominație a adversarei și au evidențiat tactica lui Halep.
"Jucătoarea din România a avut nevoie de o oră și 14 minute pentru a reuși o victorie cu 6-2, 6-3, în fața favoritei numărul 3. Acesta a fost al 23-lea titlu WTA al lui Halep și a treia victorie – în trei meciuri – împotriva lui Kudermetova. Halep a avut un început lent, chiar dacă Veronika Kudermetova a dictat la început ritmul partidei.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 2 ORE
Cu toate acestea, dominația lui Kudermetova a fost scurtă, iar Simona Halep a declanșat rapid revenirea. Al doilea set s-a jucat după coordonatele din primul act, iar Simona Halep a reușit să contracareze cu succes jocul hotărât al adversarei", au scris jurnaliștii Tennis World USA.
Citește și:

MATS WILANDER, DESPRE SIMONA HALEP, ÎNAINTE DE AUSTRALIAN OPEN 2022

După succesul Simonei Halep de la Melbourne, Mats Wilander a analizat șansele româncei în primul turneu de Grand Slam al anului. Expertul Eurosport consideră că Halep are tot ce-i trebuie pentru a-și îndeplini obiectivul de a reveni între primele 10 cele mai bune tenismene ale lumii și spune că îi va fi mult mai ușor să urce în clasament decât să câștige un titlu major.
"Simona Halep va fi foarte dificil de învins. Nu o să 'ucidă' pe nimeni pe teren în materie de putere, dar nu așa a câștigat cele două titluri de Grand Slam pe care le are în palmares. E foarte experimentată, nu e o jucătoare în vârstă, dar are experiență în comparație cu majoritatea adversarelor sale. E adevărat că nu are armele adversarelor sale, dar cred că depinde doar de ea dacă va mai câștiga titluri de Grand Slam. Apare mereu pe teren pregătită să lupte, va fi foarte greu pentru oricine o întâlnește.
Cred că Simona are șanse foarte mari să se lupte pentru cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA. Cred că e mult mai simplu să fii sus în clasament decât să câștigi un Grand Slam. Ca să fii pe locurile 1, 2 sau 3 tot ce trebuie să faci e să fii constant. Ca să câștigi un Grand Slam ai nevoie de noroc, ai nevoie să nu întâlnești o jucătoare precum Sabalenka, o tenismenă care lovește foarte puternic. Totuși, cred că încrederea ei crește de fiecare dată când e la un turneu major. Cred că va mai cuceri un titlu de Grand Slam și dacă continuă să joace ca până acum, va reveni în Top 3 WTA", a spus Mats Wilander în exclusivitate pentru eurosport.ro.
PÂNĂ UNDE AJUNGE SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2022?
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 3 ORE
Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 4 ORE