Nick Kyrgios a revenit pe teren după o pauză de două luni, el sărind peste sezonul de zgură. În această săptămână, australianul a participat la turneul de la Stuttgart (iarbă), unde s-a oprit în semifinale. Andy Murray a fost cel care l-a învins, scor 7-6 (5), 6-2, iar britanicul va juca pentru trofeu în fața lui Matteo Berettini.
Partida dintre Kyrgios și Murray a fost marcată de mai multe ieșiri nervoase ale australianului, care s-a răfuit cu publicul german și a fost avertizat de arbitru și mai apoi sancționat cu un punct pentru că a distrus o rachetă.
Wimbledon
Wilander, avertisment pentru Garin înaintea partidei cu Kyrgios: "Trebuie să fii pregătit"
ACUM O ZI
Citește și:

Nick Kyrgios: "Chiar trebuie să fac față insultelor rasiale din mulțime?"

La finalul partidei, Nick Kyrgios a acceptat înfrângerea, dar a explicat comportamentul său neadecvat prin prisma insultelor rasiale pe care le-a primit din partea publicului. Australianul a recunoscut că de multe ori nu are atitudinea potrivită, dar de această dată totul s-a datorat vorbelor pe care le-a auzit din tribune.
"Când se va opri asta? Chiar trebuie să fac față insultelor rasiale din mulțime? Înțeleg că uneori comportamentul meu nu este cel mai bun, dar aud mereu comentarii inacceptabile precum "oaia neagră" sau "taci și joacă". Când mă răzbun în fața mulțimii, sunt penalizat. Este o greșeală", a scris Kyrgios pe contul personal de Instragram.
Nick Kyrgios este printre puținii jucători de culoare din circuit și a fost mereu un exponent al luptei împotriva rasismului. Probabil cel mai nonconformist jucător din lume a avut de multe ori derapaje pe teren și în declarații, dar autoritățile tenisului vor trebui să ia măsuri după acuzațiile acestuia, deoarece imaginea tenisului va avea mult de suferit dacă insultele rasiale la adresa lui se vor repeta.
Wimbledon
LIVEBLOG Wimbledon | Se cunosc toate semifinalele de la All England Club
IERI LA 08:14
Wimbledon
Mouratoglou, convins că Kyrgios îi poate învinge pe Nadal și Djokovic la Wimbledon! Armele lui Nick
IERI LA 18:34