Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill i-a făcut strategia lui Sinner pentru finala cu Dimitrov de la Miami: "Trebuie să fie ca apa"

Nicu Savin

Publicat 31/03/2024 la 15:16 GMT+3

Darren Cahill a prefațat marea finală de la Miami dintre Jannik Sinner și Grigor Dimitrov, iar antrenorul italianului a vorbit la superlativ despre bulgar. Cahill a subliniat progresul enorm al lui Dimitrov din ultima vreme și nu s-a ferit să dezvăluie ce trebuie să facă Sinner pentru a-l învinge.

Jannik Sinner și Darren Cahill, după finala Australian Open 2024, câștigată de italian în 5 seturi contra lui Daniil Medvedev

Credit imagine: Eurosport

Jannik Sinner și Grigor Dimitrov se vor duela în această seară în marea finală de la Miami. Ambii jucători sunt într-o formă de vis, astfel că încleștarea se anunță una electrizantă. Sinner are un singur eșec în acest an, în semifinala cu Alcaraz de la Indian Wells și este văzut de mulți experți drept mare favorit.
Italianul e, însă, precaut, fiind conștient că va avea în față un adversar redutabil, care a a jucat foarte bine în Florida și are calitățile necesare pentru a pune probleme oricui. De aceeași părere cu Sinner este și Darren Cahill, unul dintre cei doi antrenori ai săi.

Darren Cahill, avertisment pentru Sinner, înaintea finalei cu Dimitrov de la Miami

Australianul a prefațat meciul din această seară și a evidențiat și el valoarea lui Dimitrov. În plus, Cahill nu s-a ferit să dezvăluie ce trebuie să facă elevul său pentru a cuceri al 3-lea trofeu din acest an, după cele de la Australian Open și Rotterdam.
"Dimitrov este un alt jucător acum. Are un tenis de modă veche, se simte confortabil la fileu, are un slice foarte eficient. Privind nu doar acest turneu, ci și ultimele luni, puteți vedea că s-a îmbunătățit mult. Acesta ar putea fi cel mai bun joc al lui din toată cariera. Primul serviciu s-a îmbunătățit, al doilea serviciu este mai fiabil, forehand-ul este mai puternic. De asemenea, reverul a crescut mult, este mai rapid și mai puternic. Ca la toți sportivii, dacă ai încredere, nivelul crește cu 5-10%. Are multă încredere în acest moment.
Întotdeauna mi-a placut Grigor ca jucător, îmi place și mai mult ca om. Este un tip bun în afara terenului. Jucând atât de bine îi face pe toți fericiți. Să sperăm că nu va continua așa în finală și Jannik va câștiga. Sunt multe probleme când te confrunți cu un jucător ca Dimitrov. Sinner va trebui să fie ca apa. Va trebui să fie versatil, să se miște, să fie fluid și va trebui să găsească niște găuri în jocul bulgarului", a spus Cahill, citat de .
Mulți specialiști sunt de părere că Dimitrov este un talent aparte, care nu și-a atins niciodată potențialul maxim în carieră. Înaintea finalei cu Sinner din aceast, bulgarul a oferit un interviu pentru L'Equipe, în care a explicat că nu e preocupat să se facă plăcut prin stilul de joc, ci frumusețea loviturilor sale este ceva natural, nu antrenat.
"Sunt norocos că am avut întotdeauna o anumită fluiditate în loviturile mele. Nu am încercat niciodată să-mi modelez jocul, să-l fac drăguț. Așa s-a dezvoltat și a evoluat. Modul în care mă deplasaez pe teren este, de asemenea, foarte important. Îi datorez asta fostului meu antrenor, Pato Alvarez. Când aveam 16-17 ani, am lucrat mult cu el pe zgură. Calitatea mea de deplasare a crescut considerabil după acea perioadă cu el. Îmi permite să am gesturi mai naturale. Dar niciodată nu m-am gândit prea mult la asta, totul a venit de la sine. Caut doar sa progresez, nu sa fiu frumos în joc", a spus Dimitrov.
Pentru Sinner, ultimul act de la Miami are o miză în plus, pentru că o victorie l-ar sălta pe locul 2 mondial și îl va lăsa în urma sa pe Carlos Alcaraz. Ibericul are 8645 de puncte în ierarhia ATP, iar Jannik ar ajunge la 8710 în posibilitatea unui triumf la Masters-ul din Florida. În schimb, Dimitrov va reveni în top 10 ATP după o pauză de 5 ani. Dacă va pierde finala va fi de luni pe locul 9 în lume, iar dacă va cuceri trofeul va urca până pe locul 7.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo