Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner e precaut înainte de finala cu Dimitrov de la Miami! Cuvinte mari la adresa bulgarului

Nicu Savin

Actualizat 31/03/2024 la 15:01 GMT+3

Jannik Sinner - Grigor Dimitrov va fi marea finală a Mastersului de la Miami, care se anunță una foarte disputată, pentră că ambii jucători trec printr-o perioadă de grație. Italianul e favorit, însă e foarte precaut, fiind conștient că va avea în față un jucător de mare calitate, care e la un nivel extraordinar.

Grigor Dimitrov e în marea finală de la Miami! Bulgarul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev

Jannik Sinner a trecut repede peste eșecul cu Alcaraz din semifinala de la Indian Wells și a făcut un turneu foarte bun la Miami, unde și-a crescut nivelul de la meci la meci și s-a calificat în finală. Italianul se va lupta pentru trofeu cu Grigor Dimitrov, care traversează la rândul său o perioadă de grație.
La aproape 33 de ani, bulgarul a revenit la forma care l-a consacrat în trecut, iar victoriile cu Hurkacz, Alcaraz și Zverev din Florida sunt cea mai bună dovadă. Totuși, experții îl văd pe Dimitrov plecând cu șansa a 2-a contra lui Sinner, care e de departe jucătorul momenului în tenisul mondial.

Jannik Sinner, elogii la adresa lui Dimitrov, înaintea finalei de la Miami

Înaintea marelui meci din această seară, Dimitrov a dat de înțeles că nu se teme de Sinner. În același timp, Jannik nu e genul de jucător care să-și traseze de sus adversarii și nu o va face nici de această dată. Italianul e convins că va acea în față un jucător în mare formă, despre care a avut numai cuvinte de laudă, evidențiind în special talentul deosebit al lui Grigor.
"Am văzut cu toții un Grigor extraordinar în semifinală (n.r. cu Zverev). A jucat un tenis incredibil. Este foarte, foarte talentat. El este într-o formă foarte, foarte bună. Are talentul de a schimba lucrurile pe un teren de tenis datorită felului în care joacă. Poate juca de pe fundul terenului, se poate apropia de fileu. Este foarte, foarte bun la toate loviturile. Poate face ce vrea", a spsu Sinner.
Sinner și Dimitrov s-au mai întâlnit doar de 3 ori până acum: bulgarul s-a impus în primul meci, la Roma 2020, iar victoriile italianului au survenit anul trecut, în turul 3 de la Miami (2-0 la seturi) și în sferturile de la Shanghai (2-1 la seturi).
Pentru Sinner, ultimul act de la Miami are o miză în plus, pentru că o victorie l-ar sălta pe locul 2 mondial și îl va lăsa în urma sa pe Carlos Alcaraz. Ibericul are 8645 de puncte în ierarhia ATP, iar Jannik ar ajunge la 8710 în posibilitatea unui triumf la Masters-ul din Florida. În schimb, Dimitrov va reveni în top 10 ATP după o pauză de 5 ani. Dacă va pierde finala va fi de luni pe locul 9 în lume, iar dacă va cuceri trofeul va urca până pe locul 7.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo