Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Dimitrov, în finală la Miami, după ce l-a învins pe Zverev într-un meci cu o desfășurare rară

Nicu Savin

Actualizat 30/03/2024 la 07:57 GMT+2

Știrile dimineții | Grigor Dimitrov s-a calificat în marea finală de la Miami, după o victorie în 3 seturi contra lui Alexander Zverev, scor 6-4, 6-7 (4), 6-4. Partida a avut o desfășurare rară, în sensul că cei doi jucători au excelat la serviciu. Diferența a fost făcută de faptul că neamțul a ratat singurele două mingi de break pe care și le-a creat, iar bulgarul le-a fructificat pe ale lui.

HL Dimitrov Zverev - Miami FR

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1.Grigor Dimitrov e în finală la Miami, după o victorie superbă contra lui Alexander Zverev

Dacă prima semifinală de la Miami a fost una fără istoric, Jannik Sinner cedând numai 3 game-uri contra lui Daniil Medvedev, cea de-a doua a oferit un spectacol pe cinste. Grigor Dimitrov și Alexander Zverev au fist protagoniști, iar bulgarul a ieșit învingător după mai bine de două ore și jumătate de luptă, scor 6-4, 6-7(4), 6-4.
Așa cum o arată și scorul, cei doi jucători au fost aproape inseparabili, dar Dimitrov a câștigat pentru că a fost mai cinic în momentele cheie. În primul set, Zverev și-a procurat prima minge de break, dar nu a fructificat-o. În schimb, bulgarul a avut prima șansă de a câștiga pe serviciul adversarului când conducea cu 5-4 și a convertit-o, adjudecându-și prima manșă.
În setul doi, niciunul dintre jucători nu a obținut vreo minge de break, iar neamțul s-a impus în tie-break. În decisiv s-a repetat istoria din primul set: Zverev a ratat o minge de break într-un moment în care se putea desprinde 3-1, iar Dimitrov a câștigat pe serviciul advers cu prima ocazie, la 3-3, după care a servit impecabil până la final și a obținut o victorie mare.
Dimitrov va juca pentru prima dată în carieră în finala de la Miami și pentru a 3-a oară în în ultimul act al unui Masters. Bulgarul are un singur succes la o astfel de competiție, la Cincinnati 2017, iar anul trecut a pierdut finala de la Paris.
Odată cu victoria contra lui Zverev, Dimitrov a devenit cel mai în vârstă jucător din istorie care învinge jucători de top 10 ATP în optimi, sferturi și semifinale la un Masters. Înainte de succesul de azi-noapte, bulgarul trecuse de Hubert Hurkacz și Carlos Alcaraz.
Chiar dacă va pierde finala cu Sinner, Dimitrov va reveni de luni în top 10 ATP. Ultima dată când a fost în această postură era în noiembrie 2018. De atunci au trecut 260 de săptămâni, a 3-a cea mai lungă perioadă din istorie după care un jucător ieșit din top 10 a revenit acolo. Recordul îi aparține lui Gilles Simon (308 săptămâni), iar pe locul 2 e Albert Costa (264 de săptămâni).

2. Bernadette Szocs s-a oprit în sferturi la WTT Champions Incheon 2024

Bernadette Szocs a fost aproape de o victorie fabuloasă în sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024. Românca a dat piept cu Cheng Meng, campioana olimpică de la Tokyo și ocupanta locului 4 în ierarhia mondială, iar partida a fost una pe muchie de cuțit.
Chinezoaica s-a impus în 5 seturi, scor 11-1, 7-11, 11-2, 4-11, 11-9. Aceasta a fost a 6-a confruntare directă dintre Szocs și Meng, iar sportiva din China conduce cu 4-2. Bernie a învins-o în 2022 la Macau și în 2023 la Frnakfurt.

Andrei Burcă a marcat pentru Al-Okhdood, dar echipa sa a pierdut

Fundaşul român Andrei Burcă a marcat golul echipei Al-Okhdood, care a fost învinsă acasă de Al Raed, cu scorul de 3-1, vineri, într-o partidă din etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Arabiei Saudite, scrie Agerpres.
Oaspeţii au marcat primii, prin marocanul Karim El Berkaoui (15), dar Al-Okhdood a egalat la scurt timp, prin Burcă (20), din penalty.
Al Raed a câştigat graţie golurilor înscrise de marocanul Mohammed Fouzair (31) şi de capverdianul Julio Tavares (56).
Burcă, integralist în acest meci, a ajuns la 6 goluri marcate în 24 de partide. Florin Tănase a evoluat 82 de minute la gazde.
În alt meci, Damac FC, echipă antrenată de românul Cosmin Contra, a pierdut acasă cu Al Khaleej, scor 0-1, prin golul lui Khaled Narey (35).
Mijlocaşul Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României, a jucat tot meciul la Damac.
Clasament
  • 1. Al Hilal 68 puncte (24 jocuri)
  • 2. Al Nassr 56 (24)
  • 3. Al Ahli SFC 48 (25)
  • 4. Al Ittihad 46 (25)
  • 5. Al Taawoun 43 (25)
  • 6. Al Ettifaq 36 (25)
  • 7. Damac FC 34 (25)
  • ..................................
  • 14. Al-Okhdood 24 (25)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo