Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grigor Dimitrov, fără modestie, înainte de finala cu Sinner de la Miami: "Sunt norocos"

Nicu Savin

Publicat 31/03/2024 la 11:20 GMT+3

Grigor Dimitrov va juca în această seară a 3-a sa finală de Masters, contra lui Jannik Sinner, la Miami. Cei doi jucători sunt total diferiți ca stil de joc, bulgarul având o estetică a loviturilor mult mai plăcută. Înaintea partidei, acesta a explicat că e vorba doar de talentul său în acest sens, pentru că totul vine natural, fără să fie preocupat neapărat de frumusețea loviturilor.

Grigor Dimitrov e în marea finală de la Miami! Bulgarul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev

Grigor Dimitrov trăiește o a doua tinerețe, la aproape 33 de ani. Pentru o lungă perioadă de timp, bulgarul a ieșit din prim planul tenisului masculin, dar începând cu toamna anului trecut a revenit în elită și acum e aproape să-și egaleze cea mai mare performanță a carierei, aceea de a câștiga un Masters.
Dimitrov are în palmares un singur trofeu la competițiile de acest gen, la Cincinnati 2017, iar în această seară va avea ocazia de a-l obține pe al doilea, la Miami. Misiunea sa va fi una extrem de dificilă, deoarece în față îi va sta Jannik Sinner, cel mai în formă jucător din lume.
Totuși, victoriile cu Hurkacz, Alcaraz sau Zverev sunt cea mai bună dovadă că Dimitrov e într-o perioadă de grație și un succes al său nu ar fi neapărat o mare surpriză. Spre deosebire de alți jucători de top, bulgarul a impresionat întotdeauna prin estetica jocului său. Reverul cu o mână, dar și lejeritatea cu care lovește pe forehand "au luat ochii publicului" de pretutindeni și i-au adus lui Grigor muți fani.
Toți specialiștii sunt de părere că Dimitrov este un talent aparte, care nu și-a atins niciodată potențialul maxim în carieră. Înaintea finalei cu Sinner de la Miami, bulgarul a oferit un interviu pentru L'Equipe, în care a explicat că nu e preocupat să se facă plăcut prin stilul de joc, ci frumusețea loviturilor sale este ceva natural, nu antrenat.
"Sunt norocos că am avut întotdeauna o anumită fluiditate în loviturile mele. Nu am încercat niciodată să-mi modelez jocul, să-l fac drăguț. Așa s-a dezvoltat și a evoluat. Modul în care mă deplasaez pe teren este, de asemenea, foarte important. Îi datorez asta fostului meu antrenor, Pato Alvarez. Când aveam 16-17 ani, am lucrat mult cu el pe zgură. Calitatea mea de deplasare a crescut considerabil după acea perioadă cu el. Îmi permite să am gesturi mai naturale. Dar niciodată nu m-am gândit prea mult la asta, totul a venit de la sine. Caut doar sa progresez, nu sa fiu frumos în joc", a spus Dimitrov.

DIMITROV NU SE TEME DE SINNER, ÎNAINTEA FINALEI DE LA MIAMI. CE A TRANSMIS BULGARUL

Janniks Sinner este considerat mare favorit în finala de la Miami, mai ales că pe parcursul turneului a jucat din ce în ce mai bine și e de așteptat ca în ultimul act să ofere cea mai bună versiunea a sa. Victoria de vineri a italianului cu Medvedev a fost a 21-a sa victorie în 22 de meciuri în actualul sezon. În ceea ce privește palmaresul său împotriva lui Grigor Dimitrov, el are un avans de 2-1 la "directe". Dimitrov e conștient de forma excelentă a adversarului său și de faptul că e dezavantajat de confruntările directe, însă știe de asemenea că și nivelul său a fost de-a dreptul impresionant.
"În mod clar, el este cel mai bun jucător în acest moment, în opinia mea. A jucat un tenis extraordinar și modul în care a reușit să păstreze acest ritm de-a lungul fiecărei săptămâni, este o plăcere pentru mine să privesc. Acum trebuie să concurez împotriva lui, ceea ce este o ocazie și mai bună pentru mine pentru a vedea care e nivelul cu adevărat", a declarat Dimitrov pentru Tennis Channel.
Dimitrov are încredere în abilitățile sale și nu se gândește că va fi depășit cu ușurință de Jannik Sinner: "Îmi plac aceste meciuri, vreau să mă testez fiindcă este până la urmă o finală. Este unul dintre acele meciuri în care trebuie să mă concentrez pe partea mea de fileu. În mod clar, el a arătat că este capabil, dar am făcut la fel și eu".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo