Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grigor Dimitrov, lecție de umanitate, după finala pierdută la Miami! "Mama m-a învățat asta"

Dani Morar

Publicat 01/04/2024 la 23:26 GMT+3

Grigor Dimitrov a fost învins de Jannik Sinner în finala Miami Open, scor 3-6, 1-6. Italianul a dominat partida de la un capăt la altul, iar la o zi după meci, bulgarul le-a dat o lecție de umanitate tuturor, dezvăluind că se ghidează în viață după sfaturile mamei sale.

Grigor Dimitrov e în marea finală de la Miami! Bulgarul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev

Jannik Sinner a cucerit trofeul ATP 1000 de la Miami, după o finală fără istoric cu Grigor Dimitrov, încheiată într-o oră și 14 minute. La o zi după meci, bulgarul a recunoscut că întotdeauna s-a ghidat după a fi o mai bună persoană, înainte de a fi un campion în tenis, așa cum l-a învățat mama sa.
"Vreau să îmi mulțumesc mie pentru toată munca pe care am depus-o, pentru disciplină, pentru concentrarea pe care am avut-o pe ce am făcut, pentru durerile de inimă, pentru orice tip de durere, pentru tot prin ceea ce trecem în spatele cortinei.
Trebuie să recunoști aceste lucruri. Trebuie să te obișnuiești cu ele, de asemenea. Trebuie să le prețuiești. De asemenea, cred că aceste lucruri te fac mai bun.
Mama mi-a spus întotdeaunacă înainte de a fi un campion adevărat să fiu un om bun. Pe asta m-am axat încă de când eram copil. Cred că la un moment dat toate trofeele și aceste lucruri pălesc în comparație cu ceea ce m-a învățat.
Cred că în acest moment toți jucăm tenis și ne trăim visurile. E o scurtă etapă din viața noastră, iar după asta totul va fi diferit. De aceea acum simt că mă aflu pe o cale foarte interesantă. Vreau să spun că îmi conduc propria mea cursă", a declarat Dimitrov, potrivit presei din Miami.
Citește și:

Grigor Dimitrov s-a simțit neajutorat în finala cu Sinner

Roger l-a mai făcut pe Grigor să se mai simtă atât de neajutorat ca în finala de la Miami, sportivul din Balcani aducându-și aminte de o dispută cu Swiss Maestro, de la Wimbledon 2017. Atunci, elvețianul s-a impus cu un categoric 6-4, 6-2, 6-4, deși traversa cea mai bună formă a carierei. A fost anul în care Dimitrov a fost semifinalist la Australian Open, a câștigat Cincinnati (singurul său ATP 1000 din carieră) și s-a impus la Turneul Campionilor, dar nu a avut vreo șansă în fața marelui Federer pe iarba de la All England Lawn.
"Cel mai bun jucător cu care m-am confruntat vreodată a fost Roger. Îmi amintesc de acele dueluri cu plăcere, chiar dacă nu au mers în direcția mea. Țin minte că la Wimbledon am vrut să sap o groapă și să dispar. Nu am mai avut acel sentiment împotriva nimănui. Probabil este tenismenul contra căruia am suferit cel mai mult.
În acest moment, Jannik joacă un tenis incredibil, dar simt că nu ar trebui să-l comparăm cu alți jucători. Dacă aș putea juca împotriva lui Jannik mâine, aș face-o. Chiar dacă pierzi, vrei să concurezi din nou. Trebuie să am încredere în continuare, frica nu a servit niciodată niciunui scop. Desigur, ajută uneori, dar nu în sportul nostru. Acestea sunt jocurile pe care vreau să le joc", a spus Dimitrov în conferința de presă de după finala cu Sinner.
Grație finalei de la Miami, Dimitrov revine pentru prima oară în ultimii 6 ani între primii 10 din lume, de azi el fiind pe locul 9 ATP. Bulgarul este singurul jucător din top 10 care apelează la reverul cu o singură mână și trebuie spus că șansele ca el să rămână în fruntea ierarhiei mondiale sunt mari, în condițiile în care, în sezonul de zgură, are doar 420 de puncte de apărat (doar Hurkacz, cu 235, e mai avantajat decât sportivul de la sud de Dunăre din acest punct de vedere).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo