Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner i-a dus în delir pe italieni! Convingerea unui fost mare campion: "Jannik e un extraterestru!"

Irina Aldea

Publicat 02/04/2024 la 13:37 GMT+3

Jannik Sinner a arătat o formă de joc impresionantă în ultimele luni, iar în 2024 a cucerit trei titluri din patru disputate. Adriano Panatta, fost număr 4 ATP, e convins că niciun jucător din istorie nu i-ar putea face față lui Sinner în prezent.

Jannik Sinner

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner şi-a continuat debutul fantastic de sezon, reuşind să cucerească trofeul la turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (SUA), în finala căruia l-a învins, duminică, în două seturi, 6-3, 6-1, pe bulgarul Grigor Dimitrov. Câştigător în premieră al unui turneu de Grand Slam, Australian Open, în luna ianuarie, iar apoi al turneului ATP 500 de la Rotterdam, în februarie, Sinner a pierdut doar unul dintre cele 23 de meciuri pe care le-a disputat în 2024 şi a urcat pentru prima dată pe locul 2 mondial, depăşindu-l pe spaniolul Carlos Alcaraz.
După două eşecuri în finală la Miami, în 2021 (în faţa polonezului Hubert Hurkacz) şi 2023 (în faţa rusului Daniil Medvedev), Sinner a ridicat trofeul în premieră la competiţia din Florida, trecându-şi în palmares totodată al doilea titlu de categoria Masters 1000, după cel cucerit anul trecut la Open-ul Canadei.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner i-a dus în delir pe italieni! Convingerea unui fost mare campion

Sinner l-a dominat vineri, în semifinale, pe rusul Daniil Medvedev (numărul 4 mondial), de care a trecut cu 6-1, 6-2, iar duminică a făcut o nouă demonstraţie de forţă în faţa lui Dimitrov, etalând un joc complet, precis şi puternic. La microfonul RAI, AdrianoPanatta a vorbit despre ultima prestație a lui Jannik Sinner la Miami, iar fostul număr patru mondial s-a declarat extrem de încântat de ceea ce a văzut.
"Eu cred că Sinner e un extraterestru! V-ați antrenat vreodată cu o mașină de aruncat mingi? Mașina de aruncat mingi, după cum știți, nu face niciodată greșeli. Jannik a inventat un nou joc. Chiar și Djokovic pare deja depășit astăzi, ca să nu mai vorbim de Federer sau Nadal. Acești jucători fac deja parte din trecut. Dar nu pentru că au renunțat, ci pentru că jocul lor nu mai corespunde cu ceea ce este necesar astăzi. Ba chiar pot spune încă ceva. Chiar și Federer în cea mai bună formă a sa ar fi avut multe probleme cu Sinner, pentru că Jannik lovește prea tare, nu l-am văzut niciodată lovind atât de tare, atât de precis, este ceva nemaivăzut", a transmis Panatta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo