Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu, după calificarea în finala Miami Open: "Mă simt precum o caracatiță pe teren"

Irina Aldea

Publicat 02/04/2021 la 16:58 GMT+3

După o lungă perioadă de agonie, departe de terenul de tenis, Bianca Andreescu a revenit în competiții și nu a avut nevoie de foarte mult timp de adaptare pentru că e deja în finala de la Miami Open.

Bianca Andreescu

Credit imagine: Getty Images

Bianca Andreescu, a noua jucătoare a lumii, se va lupta cu liderul din WTA, Ashleigh Barty, pentru titlul de la Miami, după ce sportiva din Canada s-a impus în al patrulea meci consecutiv de trei seturi la turneul de 1000 de puncte organizat la Florida, în Statele Unite ale Americii. Sportiva de origine română a petrecut deja 12 ore pe teren la Miami, dar va încerca să mai producă o surpriză în ultimul act.
Clasată pe locul 9 WTA, Bianca Andreescu (favorită 8), venită după victorii epuizante în fața unor nume importante (Amanda Anisimova, Garbine Muguruza și Sara Sorribes Tormo), a întâlnit-o în penutlimul act la Miami pe sportiva din Grecia, Maria Sakkari (25 WTA), jucătoare care tocmai s-a impus împotriva celor mai în formă sportive din circuitul feminin: Jessica Pegula și Naomi Osaka.

Ce a spus Bianca Andreescu după calificarea în finala Miami Open

După meciul din semifinale, Bianca Andreescu a fost întrebată despre abilitatea ei de a rezista în raliurile lungi și de a răsturna situația pe tabelă atunci când traversează pasaje de joc mai puțin bune. Sportiva din Canada a oferit un răspuns care le-a adus zâmbetul pe buze jurnaliștilor prezenți. Ea s-a comparat cu o caracatiță care oferă o replică puternică folosindu-și toate brațele din dotare.
"Da, pot să spun că am deja multă experiență în astfel de meciuri, strânse, de trei seturi, amd evenit capabilă să-mi găsesc o cale spre victorie. Câteodată vă spun sincer că mă simt ca o caracatiță pe teren, alergând dintr-o parte în alta. Simt că am opt picioare, e de-a dreptul o nebunie pentru că uneori nu-mi explic nici eu cum pot ajunge la unele mingi. E vorba despre un spirit de luptă pe care l-am avut dintotdeauna, nu m-am gândit nicio clipă să renunț. Am mai spus asta, dar datorită experienței devii din ce în ce mai capabil să găsești soluții când lucrurile nu merg așa cum te aștepți", a spus Bianca la conferința de presă de după semifinala cu Sakkari.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo