Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

5 asemănări interesante între Carlos Alcaraz și Rafael Nadal

Alex Masgras

Publicat 03/04/2022 la 12:05 GMT+3

Carlos Alcaraz este noua senzație a tenisului mondial. Spaniolul de 18 ani este unul dintre cei mai promițători jucători din circuitul ATP, iar mulți spun că acesta este urmașul lui Rafael Nadal.

Carlos Alcaraz (L) and Rafael Nadal (R)

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz este în plină ascensiune. Tânărul jucător spaniol de 18 ani s-a calificat la Miami în prima sa finală de ATP Masters 1000, acolo unde îl va întâlni duminică seară pe norvegianul Casper Ruud.
În acest sezon, Alcaraz a obținut deja un titlu, cucerit în luna februarie la Rio, dar și o semifinală la Indian Wells, pierdută în fața lui Rafael Nadal, în urma unei partide extrem de disputate. Chiar dacă a pierdut întâlnirea cu marele campion spaniol, Alcaraz a declarat la finalul semifinalei cu Hubert Hurkacz că semifinala de la Indian Wells pierdută în fața lui Nadal l-a ajutat pentru ce avea să urmeze la Miami.
Pe lângă faptul că amândoi sunt din Spania, există câteva asemănări interesante între Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, noua senzație a tenisului mondial.
Citește și:

1. Carlos Alcaraz este cel mai tânăr reprezentant al Spaniei în Cupa Davies de la Rafael Nadal încoace

Rafael Nadal și-a făcut debutul în Cupa Davis pentru Spania în 2004, într-o partidă împotriva cehului Jiri Novak. La vremea respectivă, Nadal avea 17 ani și 248 de zile.
În luna martie a acestui an, Carlos Alcaraz a debutat în Cupa Davis împotriva lui Marius Copil la vârsta de 18 ani și 303 zile, devenind cel mai tânăr debutant al ibericilor de la Rafael Nadal.
Alcaraz putea debuta mai devreme pentru Spania în Cupa Davis, la finalul anului trecut. Din nefericire, Alcaraz s-a infectat cu Covid-19 chiar înainte de David Cup Finals.

2. Carlos Alcaraz este cel mai tânăr câștigător al unui meci de la Madrid, doborând recordul lui Rafael Nadal

În 2021, în cadrul turneului ATP Masters 1000 de la Madrid, Carlos Alcaraz a primit un wildcard din partea organizatorilor și l-a întâlnit în primul tur pe francezul Adrian Mannarino. Actualul număr 16 în ierarhia ATP l-a învins pe jucătorul francez cu un impresionant 6-4, 6-0, devenind cel mai tânăr câștigător al unui meci de la Madrid din istoria turneului, cu două zile înainte de a împlini vârsta de 18 ani.
Recordul era deținut de Rafael Nadal, care îl învingea pe Davide Sanguinetti la ediția din 2004. Un alt lucru interesant este că amândoi au pierdut apoi partida din turul al doilea. Nadal a fost învins de Vincent Spadea, în timp ce Alcaraz a pierdut în ziua în care a împlinit 18 ani chiar în fața lui Rafael Nadal.

3. Carlos Alcaraz este cel mai tânăr spaniol care câștigă un titlu ATP de la Rafael Nadal încoace

Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu ATP la vârsta de 18 ani, 2 luni și 14 zile, la Croatia Open. El a câștigat turneul după ce a înregistrat victorii în fața unor jucători precum Filip Krajinovic, Albert Ramos Vinolas în semifinale și Richard Gasquet în finală.
În 2004, în Polonia, un alt spaniol câștiga primul său titlu. Rafael Nadal s-a impus la Idea Prokom Open de la Varșovia la vârsta de 18 ani, 2 luni și 6 zile.

4. Carlos Alcaraz este cel mai tânăr jucător care ajunge în semifinale la Sunshine Double

După ce a ajuns în semifinalele turneului de la Indian Wells, Carlos Alcaraz a continuat forma bună și la Miami, acolo unde va juca finala în această seară. La 18 ani și 11 luni, el este cel mai tânăr jucător care reușește să ajungă în semifinalele celor două turnee din Statele Unite în același an. Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray și Andre Agassi, toți jucători care urmau să devină lideri ATP, au reușit această performanță, dar la vârsta de 19 ani.
De asemenea, Alcaraz a ajuns în finala turneului de la Miami la 18 ani și 11 luni. Cel mai tânăr finalist al turneului din Florida este Rafael Nadal. În 2005, el ajungea în ultimul act de la Miami la 18 ani și 10 luni.

5. Carlos Alcaraz a obținut 5 victorii împotriva jucătorilor din Top 10 aproape la aceeași vârstă cu Nadal

În drumul său către finala de la Miami, Alcaraz l-a învins pe numărul 5 mondial, Stefanos Tsitsipas. Aceasta a fost a cincea victorie împotriva unui jucător din Top 10 pentru Carlos Alcaraz, care îl mai învinsese pe Stefanos Tsitsipas și la US Open 2021, pe Matteo Berrettini de două ori și pe Jannik Sinner.
Victoria lui Alcaraz împotriva lui Tsitsipas a venit în momentul în care acesta avea 18 ani, 10 luni și 24 de zile. În 2005, la Monte Carlo, Rafael Nadal obținea a cincea victorie împotriva unui jucător din Top 10 ATP la vârsta de 18 ani, 10 luni și 12 zile.
Finala de la Miami Open dintre Carlos Alcaraz și Casper Ruud este în această seară de la ora 20:00 în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo