Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, în finală la Miami, după un succes în două seturi cu Hurkacz! Ibericul bate la ușa istoriei

Nicu Savin

Actualizat 02/04/2022 la 12:18 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala Mastersului de la Miami, după ce a trecut în două seturi de Hubert Hurkacz, scor 7-6 (5), 7-6 (2). Ibericul este astfel la un singur meci distanță de a intra în istoria tenisului spaniol, deoarece niciun jucător din această țară nu s-a impus vreodată la turneul din Florida.

Carlos Alcaraz.

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz continuă să uimească lumea tenisului.După ce i-a lăsat pe drum pe Fucsovics, Cilic, Tsitsipas sau Kecmanovic, murcianul care nu a împlinit încă 19 ani s-a calificat în finala Mastersului de la Miami trecând în două seturi de Hubert Hurkacz, campionul de anul trecut.
Meciul a fost unul tipic pentru doi jucători care excelează la servciu, neexistând niciun break. În primul set, Alcaraz a ratat 3 șanse de a se impune pe serviciul advers, dar polonezul și-a păstrat calmul și a salvat de fiecare dată. În tie-break, însă, ibericul a fost mai eficient la punctele importante și s-a impus cu 7-5.
Setul 2 a avut o desfășurare asemănătoare. Alcaraz putea face break-ul pentru a se desprinde la 2-0, dar Hurkacz a salvat din nou. Ulterior, polonezul a irosit două mingi de break și manșa a fost decisă tot la tie-break. Alcaraz a gestionat impecabil și s-a impus clar, scor 7-2, obținând biletele pentru marea finală.
Citește și:

Carlos Alcaraz are șansa de a intra în istoria tenisului spaniol

Așadar, Alcaraz s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală de Masters 1000. Adversar în ultimul act îi va fi Casper Ruud, care l-a învins în prima semifinală pe Francisco Cerundolo, scor 6-4, 6-1. Norvegianul este și el pentru prima dată într-o finală de Masters, pe hard, astfel că indiferent de cine se va impune vom vorbi despre o premieră.
Alcaraz a atins deja mai multe borne impresionante odată cu accederea în finală. În primul rând a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care ajunge într-o finală la Miami, având cu doar 29 de zile mai mult decât avea Rafa Nadal în 2005, când juca prima sa finală în Florida.
În cazul unui succes, Alcaraz va deveni primul spaniol care cucerește trofeul la Miami. Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut câte o finală, iar Nadal a pierdut de 5 ori în ultimul act în Florida, astfel că Alcaraz ar putea pune Spania pe harta prestigioasei competiții.
La numai 18 ani și 333 de zile, Alcaraz a devenit al 4-lea cel mai tânăr jucător care ajunge într-o finală de Masters. Doar Michael Chang (Toronto 1990 - 18 ani și 157 de zile), Rafa Nadal (Miami 2005 - 18 ani și 304 zile + Monte Carlo 2005 - 18 ani și 318 zile) și Richard Gasquet (Hamburg 2005 - 18 ani și 331 de zile) vor rămâne în fața sa în această ierarhie.
Parcursul excelent de la Miami îi va aduce lui Alcaraz și un salt impresionant în clasamentul ATP. În caz că va cuceri titlul va urca până pe 11, la doar 29 de puncte de locul 10, ocupat de Cameron Norrie. De asemenea, murcianul va ocupa poziția a 2-a în clasamentul pentru Turneul Campionilor de la Torino dacă va câștiga la Miami. În caz contrar va fi pe locul 3 în această ierarhie.
Finala Mastersului de la Miami, dintre Carlos Alcaraz și Casper Ruud va fi în noaptea de duminică spre luni, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo