În vârstă de doar 18 ani, Carlos Alcaraz a câştigat duminică turneul ATP de la Miami, primul titlu de categorie Masters din cariera sa, după ce l-a învins în două seturi pe norvegianul Casper Ruud cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. La turneul de la Miami, Alcaraz i-a învins pe Fucsovics, Cilic, Tsitsipas, Kecmanovic, Hurkacz și Ruud, cedând un singur set, în fața sârbului Kecmanovic.

Rezumatul unui meci pentru istorie! Carlos Alcaraz e campion la Miami Open la doar 18 ani

Datorită parcursului de la Miami, Alcaraz a înregistrat un salt de 5 poziții în clasamentul ATP (ocupă, începând de azi, locul 11, cea mai bună clasare din carieră). De cealaltă parte, Ruud a urcat pe locul 7 (de asemenea, cea mai bună poziție de până acum a carierei). Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
CITEȘTE ȘI:

Ce arme "a luat" Alcaraz de la Federer, Nadal și Djokovic în construcția "tenismenului perfect"

Senzaționalul Carlos Alcaraz a construit "jucătorul perfect" și spune că și-ar dori să ia lovituri din arsenalul titanilor din "The Big Three" - Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic – dar și de la americanul John Isner: "Pentru mine, tenismenul ideal ar trebui să aibă backhand-ul și returul lui Novak Djokovic. Apoi, mentalitatea lui Rafael Nadal, forehand-ul lui Roger Federer și serviciul lui John Isner", a spus Alcaraz.
Carlos Alcaraz e cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Miami Open și primul spaniol care se impune la turneul din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală. Mai mult, Carlos e al treilea cel mai tânăr care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte). Carlo 2005).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Roland Garros
Carlos Alcaraz, avertisment clar pentru Djokovic și Nadal înainte de Roland Garros: "Sunt pregătit!"
IERI LA 12:33