Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz a cucerit definitiv publicul, după titlul de la Miami: "M-am simțit ca în Spania datorită vouă!"

Irina Aldea

Actualizat 03/04/2022 la 22:56 GMT+3

Carlos Alcaraz a cucerit duminică titlul la turneul Masters 1000 de la Miami, după ce a trecut de Casper Ruud în minimum de seturi, arătând un nivel de joc foarte ridicat. La final, ibericul a avut un discurs prin care i-a cucerit pe spectatorii prezenți în tribune.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de doar 18 ani, Carlos Alcaraz a câştigat turneul ATP de la Miami, primul titlu de categorie Masters din cariera sa, după ce l-a învins în două seturi pe norvegianul Casper Ruud cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. La turneul de la Miami, Alcaraz i-a învins pe Fucsovics, Cilic, Tsitsipas, Kecmanovic, Hurkacz și Ruud, cedând un singur set, în fața sârbului Kecmanovic.
picture

Punctul final al meciului Alcaraz - Ruud! Carlos a devenit cel mai tânăr campion la Miami Open

Datorită parcursului de la Miami, Alcaraz va înregistra un salt de 5 poziții în clasamentul ATP (va ocupa locul 11, cea mai bună clasare din carieră). De cealaltă parte, Ruud va urca pe locul 7 (de asemenea, cea mai bună poziție de până acum a carierei). Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).
Carlos Alcaraz e cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Miami Open și primul spaniol care se impune la turneul din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală. Mai mult, Carlos e al treilea cel mai tânăr care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte). Carlo 2005).
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, favoritul publicului la Miami Open

"E prea devreme să spun ce simt, dar este foarte special pentru mine să câștig primul meu titlu Masters 1000 aici, la Miami. Vreau să-l felicit pe Casper pentru acest turneu grozav, felicitări echipei tale, pentru tot efortul depus, cred că vei reuși lucruri importante în carieră. Cred că cel mai important lucru este că ești o persoană bună și îți urez mult succes în viitor. Vreau să mulțumesc echipei mele, familiei mele. Sunt recunoscător că tatăl meu e aici cu mine. Vreau să-i mulțumesc antrenorului meu că a venit aici alături de mine în această perioadă atât de dificilă pentru el.
E important pentru mine să împărtășim acest moment frumos. Nu eram capabil să câștig acest trofeu fără ei. Felicitări organizatorilor pentru modul în care acest turneu este organizat, ne-am bucurat de fiecare secundă în aceste două săptămâni și de abia aștept să mă întorc la anul. M-am simțit ca acasă de la primul meci aici, sunt mulți vorbitori de spaniolă, mulți spanioli. M-ați făcut să mă simt ca și cum aș fi fost acasă în Spania. Mi-ați dat o energie incredibilă și nu aș fi reușit fără voi. Această victorie este și pentru voi. Iubesc Miami, sper să ne vedem la anul", a spus Carlos Alcaraz la ceremonia de premiere de la Miami.
De partea cealaltă, Casper Ruud a avut și el un discurs apreciat de mulțume: "În primul rând vreau să-l felicit pe Carlos, ești un jucător foarte bun deja, atât de tânăr. Dacă vei continua la fel cu siguranță te vei afla în această ipostază de multe ori în viitor. Felicitări și echipei tale, ați făcut o treabă excelentă, mult succes în viitor. Mulțumesc de asemenea și echipei mele, părinții mei sunt aici, tatăl meu e antrenorul meu, au fost două săptămâni extraordinare și de abia aștept să revin aici în următorii ani. Mulțumesc, Miami!", a spus norvegianul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo