Carlos Alcaraz a luat pe sus tenisul masculin în ultimele săptămâni și va juca în această seară, la Miami, prima sa finală de Masters din carieră.
Ibericul care nu a împlinit încă 18 ani îl va avea ca adversar pe Casper Ruud, o altă prezență surprinzătoare în ultimul act al turneului din Florida, norvegianul fiind un specialist al zgurii. De altfel, aceasta este abia a 2-a finală a carierei pe suprafață rapidă pentru el (s-a impus la San Diego în 2021), dar prima într-un turneu atât de important.
Carlos Alcaraz și Casper Ruud s-au mai întâlnit o singură dată până acum. Ibericul a câștigat în două seturi anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Mallorca, scor 6-2, 6-4.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ORĂ
Citește și:

Carlos Alcaraz - Casper Ruud | Norvegienii se tem de noua senzaíe a tenisului masculin

Majoritatea specialiștilor îl văd pe Alcaraz mare favorit, deși Ruud a făcut un turneu solid, eliminând nume importante precum Cameron Norrie sau Alex Zverev. Inclusiv experții din Norvegia îi dau șanse mai mari ibericului, deși punctează că acesta poate fi totuși învins, însă numai în anumite condiții.
"Carlos Alcaraz este foarte tânăr, dar un super talent. Mulți îl consideră un viitor lider mondial. Este un jucător special, puțin sălbatic aș putea spune. Lovește foarte puternic, iar dacă Ruud va juca precaut, cum a făcut-o în debutul semifinalei cu Cerundolo, Alcaraz îl va taxa. Ibericul nu are prea multe slăbiciuni, dar dacă ar fi să existe una, accea ar fi că poate evalua greșit anumite situații. Nu are experiența lui Casper.
Dacă Ruud joacă așa cum a făcut-o împotriva lui Zverev, îl poate învinge. Forma din ziua meciului și alte mici detalii vor face diferența. Este o finală în care orice se poate întâmpla. Cred totuși că ar fi fost mai bine pentru Casper să-l întâlnească pe Hurkacz", a declarat Oivind Sorvald, unul dintre specialiștii Discovery, pentru Eurosport Norvegia.
Meciul dintre Carlos Alcaraz și Casper Ruud va începe la ora 20:00 și va fi transmis în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44