Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, după ce s-a calificat în finala de la Miami: "Am gestionat lucrurile mai bine decât la Indian Wells"

Alex Masgras

Actualizat 02/04/2022 la 10:52 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în premieră în finala unui turneu ATP Masters 1000 la Miami, după ce a trecut în semifinale de Hubert Hurkacz, scor 7-6(5), 7-6(2).

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz continuă forma foarte bună arătată la începutul acestui an. Spaniolul de 18 ani s-a calificat pentru prima oară în cariera sa în finala unui turneu ATP Masters 1000, după ce l-a învins în semifinalele turneului de la Miami pe polonezul Hubert Hurkacz, scor 7-6(5), 7-6(2).
La finalul partidei cu Hurkacz, Alcaraz a dezvăluit că semifinala pierdută la Indian Wells în fața lui Rafael Nadal l-a ajutat în partida de noaptea trecută, învățând atunci cum trebuie să abordeze o semifinală a unui turneu de asemenea importanță, reușind să gestioneze mult mai bine momentele importante ale partidei:
"Este fantastic să pot juca prima mea finală Masters 1000 aici, la Miami. Îmi place să joc aici. Publicul este extraordinar, atmosfera este extraordinară, totul este extraordinar. E grozav să joc finala aici.
Am avut o partidă senzațională împotriva lui Rafa, cred că am făcut un meci foarte bun. Cred că am învățat cum să joc într-o semifinală de Masters 1000. Aceea a fost prima. Acum, în cea de a doua, am reușit să gestionez lucrurile mult mai bine decât la Indian Wells.
Sunt meciuri diferite, dar cred că am reușit să gestionez emoțiile și momentele dificile mult mai bine decât la Indian Wells", a declarat Carlos Alcaraz, potrivit Punto de Break.
Citește și:

Carlos Alcaraz poate scrie istorie la Miami pentru tenisul din Spania

În ultimul act de la Miami, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Casper Ruud. În cazul unui succes, tânărul de 18 ani va deveni primul jucător spaniol care cucerește titlul la Miami. Până acum, Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut câte o finală la turneul din Florida, în timp ce Rafael Nadal a ajuns de 5 ori în ultimul act, dar nu a reușit niciodată să se impună.
O eventuală victorie în finala de la Miami pentru Alcaraz îl va trimite până pe locul 11 în clasamentul ATP, la doar 29 de puncte de Cameron Norrie, ocupantul locului 10. În ceea ce privește clasamentul pentru Turneul Campionilor de la Miami, Alcaraz poate ajunge pe locul al doilea în cazul unei victorii, după ce a ajuns deja pe poziția a treia, în urma calificării în finală.
Finala turneului ATP Masters 1000 de la Miami dintre Carlos Alcaraz și Casper Ruud va avea loc duminică, 3 aprilie, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo