Jenson Brooksby a obținut calificarea în turul al doilea de la Miami Open, după ce a trecut de Federico Coria în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-3, după mai bine de două ore de joc.
În setul decisiv, la 4-1, 40-40, Brooksby a fost nemulțumit de o mingea prea lungă pe care a trimis-o și a aruncat cu racheta de nervi. Racheta jucătorului american a atins un copil de mingi, iar americanul a fost penalizat cu un punct.
Abierto Mexicano Telcel
Zverev – Brooksby, un meci epic! La cât s-a terminat duelul încheiat cel mai târziu în istorie
22/02/2022 LA 11:42
Cu toate acestea, Federico Coria nu a înțeles de ce arbitrul de scaun nu l-a descalificat pe Brooksby, din cauza gestului său nesportiv și i-a cerut explicații arbitrului. Arbitru de scaun la această partidă a fost Carlos Bernardes, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați oficiali din circuit.
În turul următor, Brooksby îl va întâlni pe Nikoloz Basilahsvili.
Citește și:

Novak Djokovic a fost descalificat după ce a lovit un arbitru de linie

La US Open 2020, în timpul partidei contra lui Pablo Carreno Busta, Novak Djokovic a lovit un arbitru de linie după ce și-a pierdut serviciul. Sârbul a trimis o minge în spatele său, fără să se uite, iar aceasta a lovit un oficial. În cele din urmă, numărul 1 mondial a fost descalificat.
Un alt episod asemănător a avut în finala de la Queen’s dintre Marin Cilic și David Nalbandian. În setul al doilea al întâlnirii, după ce a pierdut pe propriul serviciu la 3-3, argentinianul și-a vărsat nervii pe unul dintre arbitrii de linie. Decizia organizatorilor a fost una categorică, neacceptând un asemenea comportament, iar Nalbandian a fost descalificat.
US Open
Novak Djokovic, jucătorul care "mai întâi îți ia picioarele și apoi sufletul!"
07/09/2021 LA 03:51
US Open
Istorie la meciul Djokovic - Brooksby. Cei doi tenismeni au jucat un game de aproape 20 de minute
07/09/2021 LA 02:44