Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz s-a săturat de comparația cu Rafael Nadal! Pe cine imită spaniolul: "Încerc să fiu ca el!"

Irina Aldea

Actualizat 03/09/2022 la 03:36 GMT+3

Carlos Alcaraz a ajuns la capătul răbdării, în ultimele luni fiind adesea comparat cu al său compatriot, Rafael Nadal. La US Open, ibericul a dezvăluit numele jucătorului pe care încearcă să-l imite.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Încă de la începutul carierei sale, Carlos Alcaraz a fost adesea comparat cu al său compatrio, Rafael Nadal. Ibericii au fost extrem de încântați atunci când puștiul născut la El Palmar (Murcia) a început să confirme la începutul acestui sezon, câștigând titlul Masters de la Miami, dar și pe cel de la Madrid.
Jurnaliștii din toată lumea au urmat și ei firul narativ al acestei comparații, chiar dacă presiunea crește în mod constant pe umerii lui Alcaraz. La Madrid, puștiul de pe locul 4 ATP a fost provocat să muște trofeul cucerit, un gest consacrat pe care Nadal îl face cu fiecare ocazie în care câștigă un trofeu. Carlos a explicat atunci că jurnaliștii și fotografii "au insistat" ca el să recurgă la acest gest pentru a fi în continuare comparat cu Rafa.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz se inspiră de la Novak Djokovic

După victoria în fața lui Federico Coria în turul 2 la US Open (6-2, 6-1, 7-5), Carlos Alcaraz a vorbit cu jurnaliștii despre spectaculoasele sale alunecări pe hardul american. El are o sursă de inspirație, maestrul în domeniu: Novak Djokovic: "Mulți jucători alunecă bine pe hard. Eu, nu știu. Lucrez la asta și mă simt ca și cum aș juca pe zgură atunci când alunec pe această suprafață. Mă simt bine când fac asta. Dacă încerc să imit pe cineva? Clar Djokovic, încerc să fac asta la fel de bine ca el", a zâmbit spaniolul.
La US Open, Carlos Alcaraz este favoritul experților să câștige marele trofeu. Ibericul nu a pierdut până acum niciun set și are șanse mari la un parcurs triumfător. În turul al treilea, spaniolul în vârstă de 19 ani se va duela cu americanul Jenson Brooksby, aflat pe locul 43 ATP.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei de vineri la US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo