Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep, pentru WTA: "Cineva mi-a spus: 'dacă aș primi 1 $ pentru fiecare zâmbet al tău, aș fi bogat la sfârșitul zilei'"

Maria Olteanu

Actualizat 21/03/2024 la 21:21 GMT+2

Simona Halep a revenit în circuitul WTA după o pauză îndelungată din cauza suspendării de la US Open 2022. Sportiva noastră a fost învinsă de Paula Badosa, dar după primul ei meci a oferit un interviu emoționant pentru WTA, în care a povestit pe larg tot ceea ce a trăit în ultima perioadă, dar și cum a simțit momentul întoarcerii.

Rezumatul primului meci jucat de Simona Halep după suspendare, la Miami, cu Badosa

Simona Halep s-a întors, în sfârșit, pe terenul de tenis. Suspendarea de 4 ani i-a fost redusă la doar 9 luni de către TAS, astfel că a putut reveni imediat în circuitul WTA. Ea a acceptat un wildcard de la Miami, acolo unde a jucat în primul tur cu Paula Badosa, dar a fost învinsă cu scorul de 6-1, 4-6, 3-6, după un meci de mare luptă.
La finalul primului său joc după o pauză atât de amară și după o perioadă extrem de complicată, Simona Halep a oferit un intreviu emoționant pentru cei de la WTA, în care a povestit cum a simțit momentul revenirii și care au fost gândurile ce au însoțit-o în această călătorie spre reîntoarcerea în circuit.
Halep a radiat de fericire la primul său meci după 19 luni de absență și a jucat cu zâmbetul pe buze și în cele mai dificile momente din meci. "Cineva mi-a spus: 'Dacă aș primi 1 dolar pentru fiecare zâmbet al tău, aș fi bogat la sfârșitul zilei'", a declarat Halep pentru WTA Insider. "Am zâmbit mult pentru că primesc atât de multă dragoste din partea oamenilor", a adăugat campioana noastră.
"Când am intrat prima dată pe teren le-am spus băieților că am simțit că nu aș fi plecat niciodată. Am avut un sentiment bun la revenire. Iubesc tenisul, așa că, probabil, acest lucru face totul mai ușor", a explicat dubla campioană de Grand Slam.

Interviul superb oferit de Halep pentru WTA, după primul meci de la Miami Open

Halep a stat de vorbă cu cei de la WTA după revenirea de la Miami, povestind despre emoțiile din momentul reîntoarcerii în tenis, despre ceea ce are pregătit pentru revenirea sa și despre motivul pentru care dragostea sa pentru acest sport nu s-a schimbat niciodată.
Mai jos, redăm dialogul purtat de WTA cu jucătoarea noastră.
WTA Insider: Cum ai simțit emoțiile și tensiunea în timp ce te pregăteai pentru revenire?
Halep: Când eram în avion, i-am spus mamei mele că sunt foarte nervoasă, pentru că nu știam la ce să mă aștept de la oameni. Când ai o perioadă atât de dificilă, nu știi cum te vor vedea sau cum te vor trata oamenii. Dar în prima zi a fost incredibil. Așa că apoi stresul a dispărut. Am știut că pe teren va fi bine. Publicul a fost incredibil la meci. Așa că dragostea pe care am primit-o este chiar mai mult decât tot ce am avut până acum.
WTA Insider: Acum că ai jucat un meci oficial, la ce crezi că trebuie să mai lucrezi pentru a reveni la nivelul cu care ești obișnuită?
Halep: Sincer, nu am o idee foarte clară despre ce nu am făcut bine la meciul cu Badosa și despre ce greșeli am făcut. Știu că am ratat câteva mingi pe care în mod normal nu ar fi trebuit să le ratez. Dar, sincer, simt că am jucat tenisul cel bun.
Așa că, în primul rând, am nevoie de un antrenor care să mă ghideze puțin. Îl aștept pe Carlos Martinez și o să încep cu el. Am stabilit o perioadă de probă. El a lucrat cu Svetlana [Kuznetsova], prietena mea și jucătoarea mea de tenis preferată. Îi admir munca. Așa că, sper să ne înțelegem foarte bine și sper să facem rezultate bune.
Dar, în primul rând, trebuie să vorbesc cu el și el trebuie să mă vadă pentru a-mi spune unde mă aflu, pentru că, singură, este dificil să-ți stabilești nivelul.
WTA Insider: Când ai primit decizia de la TAS, care a fost reacția ta?
Halep: Vorbeam cu avocații mei și zâmbeam. Le-am spus: "Băieți, decizia este corectă". Eram atât de fericită. Aveam lacrimi după ce am terminat convorbirea cu ei. Eram fericită că adevărul a ieșit la iveală și că decizia a fost corectă.
Așadar, 18 luni de stres au luat sfârșit, iar eu puteam să mă duc să joc tenis. Cel mai dificil lucru a fost că nu am putut să merg să văd un meci de tenis. A fost un dezastru pentru un jucător de tenis. Pentru că am fost suspendată, nu am putut nici măcar să mă uit la un meci de tenis. Așa că a fost dificil.
WTA Insider: Aiajuns să ai resentimente față de acest sport?
Halep: Nu, nu am simțit acel întuneric. Oamenii m-au susținut din prima zi până în ultima. Faptul că am văzut că adversarele m-au susținut și că au crezut că sunt curată mi-a dat putere și mi-a dat pozitivitatea de a continua să lupt.
O persoană foarte importantă pentru mine mi-a spus că nu ar trebui să urăsc tenisul, pentru că nu tenisul mi-a oferit această perioadă dificilă. M-am gândit la asta și am spus că da, tenisul este încă pasiunea mea. Îmi place să fac asta și am spus că mă voi întoarce când voi avea decizia corectă.
WTA Insider: Și acum ce urmează?
Halep: Nu știu [râde]. A fost atât de rapid.
Ca să fiu sinceră, mă gândeam că voi reveni pe zgură pentru a avea puțin timp să respir și să mă liniștesc. Dar sentimentul pozitiv a fost atât de mare și am avut în jurul meu câteva persoane care mi-au spus că trebuie să merg pentru a simți din nou energia.
A fost decizia corectă, cea mai bună decizie de a veni la Miami, pentru a simți energia, pentru a simți dragostea oamenilor și pentru a simți din nou libertatea.
WTA Insider: Cum îți vei planifica revenirea?
Halep: Nu am un plan. Este doar primul turneu și nu știu care va fi planul, dar vreau să joc cât mai mult pentru a-mi recăpăta ritmul.
Am o vârstă. Nu mai sunt atât de tânăr și trebuie să gestionez foarte bine revenirea. Nu vreau să mă accidentez. Majoritatea oamenilor mi-au spus să fiu îngrijorată pentru că 18 luni este mult și trebuie să o iau încet. Așa că trebuie să vorbesc cu Carlos și vom decide împreună, cu siguranță.
WTA Insider: Ce aștepți cel mai mult în acest moment?
Halep: Vreau doar să mă bucur de bucuria pe care o am. A fost incredibilă săptămâna aceasta. Chiar dacă am pierdut în primul tur, nu contează. Nu este vorba despre tenis în aceste zile. Este vorba despre sentimentele mele personale, despre cum mă simt ca om, iar eu mă simt acum minunat.
Așa că vreau să păstrez acest sentiment și vreau să mă ajute în turneele viitoare, pentru că știu că sunt foarte entuziasmată acum, dar vor fi momente în care voi fi ca și cum aș întreba "De ce sunt aici?". Așa că va fi dificil, într-un fel, dar vreau să fac totul mai ușor bucurându-mă de tenis.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo