Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek are de ce să se teamă! Aryna Sabalenka a anunțat că atacă locul 1 WTA

Dani Morar

Publicat 25/03/2023 la 20:10 GMT+2

Iga Swiatek nu a putut fi prezentă la turneul de la Miami din cauza unei accidentări, dar poziția sa de lider în clasamentul WTA nu este amenințată pentru moment. Touși, Aryna Sabalenka a declarat că își dorește să ajungă lider mondial, acesta fiind principalul obiectiv pentru care luptă în acest moment.

Așa s-a calificat Rybakina în sferturi la Australian Open 2023. Victorie clară cu Iga Swiatek

Iga Swiatek s-a retras de la Miami Open din cauza unei accidentări, dar nu se gândește că ar putea pierde prima poziție în clasamentul WTA. Aryna Sabalenka, cea care s-a impus la Australian Open 2023, a spus că este hotărâtă să ajungă numărul 1 în lume, fiind conștientă că și-a îmbunătățit jocul foarte mult din punct de vedere al rezistenței fizice. Bielorusa s-a calificat azi noapte în 16-imile turneului de la Miami, după ce a trecut în două seturi de Shelby Rogers, scor 6-4, 6-3.
"Desigur că vreau să ajung numărul 1. Desigur că vreau să câștig multe titluri de Grand Slam, ceea ce e norma. Cred că fiecare dintre noi își dorește acest lucru. Probabil asta m-a ajutat să rămân concentrată și mi-a dat motivație să muncesc în fiecare zi.
Trebuie să muncești încontinuu, să îți îmbunătățești calitățile, să continui să înveți. Multe jucătoare tinere vin din urmă. De exemplu, Swiatek se mișcă tot mai bine. În primele meciuri pe care le-am jucat împotriva ei am simțit că nu sunt pregătită fizic.
Eram obosită după câteva puncte și nu puteam să câștig așa. Am vorbit cu antrenorul și am început să lucrez mai mult pe partea de fizic. Am lucrat mult și mi-am îmbunătățit această latură a jocului.
De fiecare dată când cineva te înfrânge te face să te gândești la ce ai de îmbunătățit. Dacă pierd, atunci mă pun să revăd meciul și să învăț niște lecții de acolo. Încerc să îmbunătățesc niște lucruri și merg mai departe", a spus Sabalenka, potrivit wtatennis.com.
Citește și:

Accidentarea Igăi Swiatek, pusă la îndoială

După ultimul duel direct cu Elena Rybakina, Iga Swiatek s-a plâns de dureri în zona coastelor, acuzând o accidentare, lucru care nu a fost crezut de primul ei antrenor, Artur Szostaczko. Acesta din urmă a vorbit și despre Elena Rybakina, pe care a numit-o "blestemul" carierei polonezei.
"Nu știm dacă Iga are cu adevărat probleme de sănătate sau dacă nu cumva caută o scuză pentru eșecul ei și este un fel de autoapărare. Dacă nu se simțea 100% sănătoasă, ar fi putut să se retragă, nu era nicio problemă. După un meci în care a primit, la figurat vorbind, lovituri de bici, nu trebuie să explici că te doare ceva. Asta nu se cuvine numărului unu mondial", a surprins Szostaczko într-un interviu acordat i.pl.
De asemenea, Szostaczko a observat că Elena Rybakina s-a impus în ultimele 3 întâlniri directe cu Swiatek, anunțând o mare problemă pentru poloneză: "Văd neputința pe care o are în fața Elenei Rybakina. Kazaha are mai multe puncte forte, de aceea nu-i place. Acest lucru ar putea fi blestemul întregii sale cariere dacă va continua la acest nivel. Nu spun că Elena va domina tenisul feminin, dar există jucători de tenis în fața cărora nu ai cum să găsești soluții pur și simplu", a mai transmis primul antrenor al Igăi Swiatek.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo