Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner turează motoarele la Miami și este în semifinale! Doboară recordul și îi lasă în spate pe Nadal și Djokovic

Maria Olteanu

Publicat 27/03/2024 la 22:53 GMT+2

Italianul Jannik Sinner a trecut fără emoții în semifinalele competiției de 1000 de puncte de la Miami, după o victorie scurtă, în două seturi, cu Tomas Machac, scor 6-4, 6-2. Pentru un loc în marea finală de la Florida, italianul se va duela cu învingătorul jocului Nicolas Jarry (23 ATP) - Daniil Medvedev (4 ATP).

Jannik Sinner

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, numărul 3 ATP, a avansat miercuri seara în semifinalele competiției de 1000 de puncte ATP de la Florida, după un succes scurt și fără emoții în faza sferturilor de finală.
Câștigător la primul Grand Slam al anului, la Australian Open, Sinner s-a calificat în penultimul act al competiției după ce l-a învins pe cehul Tomas Machac, numărul 60 ATP, cu scorul 6-4, 6-2.
În urma acestui succes, Sinner ajunge cel puțin în faza semifinală la toate cele patru turnee la care a jucat în acest an, având un bilanț de 39 de victorii și trei înfrângeri de la US Open 2023, momentul în care a început ascensiunea sa.
După succesul din această seară, Jannik Sinner a devenit cel mai tânăr jucător care a ajuns în a treia semifinală la Miami Open (la 22 ani și 223 de zile). Precedentul record era deținut de Jim Courier (23 ani și 214 zile).
Italianul a început meciul cu break, dar imediat și-a cedat serviciul și i-a permis adversarului să restabilească egalitatea la 1, ca mai apoi acesta să își câștige serviciul și să preia conducerea, 2-1.
După un start echilibrat de meci, Sinner a preluat frâiele partidei și de la 3 egal a făcut 5-3, luând o opțiune serioasă la câștigarea primei manșe. Așa s-a și întâmplat, pentru că italianul a închis setul la 6-4, după 53 de minute de joc.

Sinner este în semifinale la Miami Open

După ce a câștigat primul set, Sinner a făcut legea pe teren în manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o clar.
Tomas Machac a deschis setul cu game, dar de acolo a căzut brusc, italianul câștigând tot până la 5-1.
Foarte aproape de semifinale, Sinner nu a reușit să închidă meciul, iar cehul și-a mai câștigat un serviciu și a prelungit suspansul.
După acest meci, Jannik Sinner rămâne cu un parcurs absolut fabulos în acest an, având la finalul a aproape trei luni o singură înfrângere, în semifinale la Indian Wells, cu Carlos Alcaraz.
Sinner continuă parcursul extraordinar din acest an și ajunge la a 20-a victorie în 2024 și totodată pentru a treia oară în penultimul act la Miami.
Jannik Sinner a câștigat 20 din primele sale 21 de meciuri în acest sezon, iar toți jucătorii care au câștigat cel puțin 20 din primele 21 de meciuri într-un an calendaristic în anii 2000, înaintea lui Sinner, au fost numărul 1 mondial (Hewitt, Agassi, Federer, Murray, Djokovic și Nadal).
În semifinalele competiției din Florida, pentru un loc în marea finală, Sinner se va duela cu învingătorul sfertului de finală Nicolas Jarry (23 ATP) - Daniil Medvedev (4 ATP). Întâlnirea cu rusul ar însemna o reeditare a finalei de la Melbourne, unde italianul a revenit fabulos de la 0-2 la seturi și s-a impus cu scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo