Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea va întâlni un "monstru" la Miami! Cifrele "extraterestre" ale Arynei Sabalenka

Nicu Savin

Publicat 28/03/2023 la 10:33 GMT+3

Sorana Cîrstea are în față un meci infernal la Miami, contra Arynei Sabalenka, a doua jucătoare a lumii. Campioana de la Australian Open traversează o formă extraordinară în acest sezon, iar cifrele vorbesc de la sine. Bielorusa excelează în special la serviciu, iar asta s-a văzut în duelul cu Barbora Krejcikova, în care a avut un procentaj de aproape 90% la punctele câștigate cu prima servă.

Aryna Sabalenka in action against Shelby Rogers of the United States in her second-round match on Day 6 of the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 24, 2023 in Miami Gardens, Florida.

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea este într-o formă de zile mari în Statele Unite, unde a reușit să atingă faza sferturilor de finală la cele două turnee care formează Sunshine Double: Indian Wells și Miami. Dacă în California românca s-a oprit în această fază, pierzând cu Iga Swiatek, aceasta speră la un parcurs mai lung în Florida.
Misiunea ei va fi dificilă, deoarece o va întâlni pe Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii și una dintre cele mai în formă sportive din circuit. Bielorusa care a cucerit trofeul la Australian Open are numai două eșecuri în acest an, cu Krejcikova, în sferturile de la Dubai, și cu cu Rybakina, în ultimul act de la Indian Wells.
Citește și:

Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka, în sferturi la Miami! Bielorusa, procentaj "extraterestru" la serviciu, în meciul cu Krejcikova

În fața cehoaicei, Sabalenka și-a luat revanșa mai întâi la Indian Wells și apoi în optimile de la Miami, unde a câștigat clar, scor 6-3, 6-2, calificându-se pentru a 15-a oară în carieră în faza sferturilor la turneele WTA 1000. Partida a fost una la discreția Sabalenkăi, care a pierdut numai 11 puncte pe propriul serviciu, iar Krejcikova a avut o singură minge de break.
Victoria de azi-dimineață a fost a 9-a pentru Sabalenka la turneele WTA 1000 în 2023 (are două eșecuri). Doar jucătoarele care au învins-o în acest sezon se pot lăuda cu bilanțuri mai bune la acest tip de turnee: Krejcikova are 10-2, iar Rybakina 11-1.
Statistica din meciul cu Krejcikova arată clar că principala armă a Sabalenkăi este serviciul. Atunci când pune prima minge în teren, bielorusa este imposibil de oprit. Sabalenka a comis o singură dublă greșeală și a jucat 70% din puncte cu primul serviciu. A pierdut doar 4 dintre ele, ceea ce se traduce într-un procentaj de 87,9% la punctele câștigate cu primul serviciu. A fost pentru a 6-a oară în cele 11 meciuri jucate în acest an la turneele WTA 1000 când Sabalenka a avut un proentaj mai mare de 80% la acest capitol, cifre care trebuie să pună în gardă orice adversară.
Sorana Cîrstea este conștientă că va avea o adversară redutabilă, dar a declarat că este încrezătoare în forțele proprii, iar rezultatele de până acum îi dau speranțe că poate produce încă o surpriză. Cîrstea și Sabalenka nu s-au mai întâlnit niciodată în carieră. Meciul lor din sferturile de la Miami va avea loc miercuri, la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo