Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, ca Simona Halep! O singură dată în istorie s-a mai întâmplat așa ceva la Miami

Nicu Savin

Publicat 26/03/2024 la 11:30 GMT+2

Ediția din acest an a turneului WTA 1000 de la Miami nu a fost deloc una prielnică marilor favorite. Azi-noapte, Iga Swiatek a pierdut surprinzător în fața Ekaterinei Alexandrova, iar asta face ca în sferturi să nu fie nicio jucătoare de pe podiumul clasamentului WTA. O singură dată în istoria competiției s-a mai întâmplat așa ceva, în 2018, când Simona Halep era lider mondial.

Simona Halep & Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Turneul WTA 1000 de la Miami a oferit surpriză după surpriză, marile favorite la cucerirea trofeului clacând rând pe rând. Prima care a fost eliminată a fost Aryna Sabalenka, dar eșecul ei contra Emmei Navarro nu a fost neapărat o surpriză de proporții, pentru că bielorusa era într-o perioadă delicată a vieții sale, după moartea fostului său iubit.
Aseară, Cori Gauff a părăsit și ea competiția din Florida, fiind învinsă în 3 seturi de Caroline Garcia. Dacă nici eșecul americancei nu poate fi catalogat ca o foarte mare surpriză, Garcia fiind totuși o jucătoare cu potențial, adevărata lovitură de teatru s-a produs în duelul dintre Iga Swiatek și Ekaterina Alexandrova, câștigat de rusoaică fără drept de ape, scor 6-4, 6-2.
Așadar, niciuna dintre primele 3 clasate din ierarhia WTA nu a ajuns nici măcar în sferturile de finală de la Miami, o situație care a mai avut loc o singură dată de când competiția are statutul de turneu de 1000 de puncte (2009). Se întâmpla la ediția din 2018, când Simona Halep era lider mondial.

Iga Swiatek, eliminată prematur de la Miami! Simona Halep a trecut și ea prin asta când era lider mondial

Sportiva noastră a pierdut atunci în turul 3 contra polonezei Agniseka Radwanska. Înainte de eșecul româncei, Caroline Wozniacki (2 WTA la vremea respectivă) a cedat în turul doi contra Monicăi Puig. Pe locul 3 în lume la acea vreme era Garbine Muguruza, care s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Sloane Stephens, cea care avea să cucerească trofeul.
Dintre jucătoarele rămase acum în competiție, doar Victoria Azarenka a mai câștugat la Miami. Bielorusa a cucerit trofeul în 3 rânduri, în 2009 (a învins-o în finală pe Serena Williams), 2011 (a învins-o în finală pe Maria Sharapova) și 2016 (a învins-o în finală pe Svetlana Kusnetsova). Așadar, dacă Vika nu va merge până la capăt, vom vorbi despre o campioană în premieră la turneul din Florida.
Deocamdată e limpede că vom avea o finalistă în premieră, pentru că pe partea superioară de tablou au rămas numai jucătoare care nu au ajuns niciodată în ultimul act la Miami. Pe partea Victoriei Azarenka mai este și Elena Rybakina, care a jucat ultimul act de anul trecut, când a pierdut contra Petri Kvitova.
Tabloul sferturilor de finală de la Miami
  • Ekaterina Alexandrova vs Jessica Pegula
  • Caroline Garcia vs Daniele Collins
  • Maria Sakkari vs Elena Rybakina
  • Victoria Azarenka vs Yulia Putintseva
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo