Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, frustrată de întrebarea care i se tot repetă la Miami: "Nu are rost să vorbim despre asta"

Nicu Savin

Publicat 25/03/2024 la 19:42 GMT+2

Iga Swiatek s-a calificat cu emoții în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, după ce a trecut în decisiv de Linda Noskova. La conferința de presă, poloneza a fost întrebată despre posibilitatea de a face din nou dubla Indian Wells - Miami, ceea ce a deranjat-o vizibil și a determinat-o să spună că nu are niciun sens o astfel de discuție din moment ce e drum lung până în finală.

Iga Świątek rozpoczęła 96. tydzień panowania na szczycie listy WTA

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a început dezamăgitor anul 2023, pierzând în turul 3 de la Australian Open contra Lindei Noskova, dar apoi și-a crescut nivelul și pare din nou de neoprit în circuit. Poloneza a câștigat turneele de la Doha și Indian Wells, iar la Miami este deja în optimile de finală și este văzută de mulți specialiști cu prima șansă la cucerirea trofeului.
În turul 3 de la Indian Wells, liderul mondial și-a luat revanșa în fața Lidei Noskova, iar la Miami a mai bătut-o o dată pe sportiva din Cehia, în aceeași fază. Iga s-a impus cu 6-7, 6-4, 6-4 și este la 4 meciuri distanță de o performanță fabuloasă, aceea de a câștiga pentru a 2-a oară în carieră turneele de la Indian Wells și Miami în același an.

Iga Swiatek încă nu se gândește la dubla Indian Wells - Miami

Posibilitatea acestei izbânzi îi este mereu adusă în fața Igăi, iar lucrurile nu au stat diferit nici după meciul cu Noskova. Poloneza a părut foarte frustrată că este chestionată mereu pe acest subiect și a insistat că nu are niciun sens să se gândească deja la titlu, mai ales că în orice moment poate apărea o adversară care să o învingă.
"Niciodată nu poți lua nimic gratis, în niciun joc. Chiar și în primele etape ale unui turneu te poți confrunta cu probleme serioase, așa că nu are rost să vorbim despre Sunshine Double. Încerc să iau ceva experiență din fiecare joc, știu foarte bine pe ce aspecte trebuie să mă concentrez puțin mai mult, mai ales în zilele în care nu sunt la 100%. M-am gândit că va fi mai ușor să mă obișnuiesc cu condițiile de aici și cu noile mingi, dar astăzi a fost greu. Acum știu că mai am câteva lucruri de aflat, știu ce aspecte trebuie să vizez.", a spus Swiatek, citată de puntodebreak.com.
Iga Swiatek este una dintre cele 4 jucătoare din istorie care au reușit să câștige la Indian Wells și Miami în același an. Predecesoarele sale sunt Steffi Graff (1994 și 1996), Kim Clijsters (2005) și Victoria Azarenka (2016). Swiatek este cea mai tânără sportivă care a câștigat Sunshine Double și ar putea deveni a 2-a care bifează această performanță de două ori, după Graf.
În noaptea de luni spre marți, Iga Swiatek se va confrunta în optimile de la Miami cu rusoaica Alexandrova, care a învins-o în decisiv pe conaționala sa, Anastasia Pavlyuchenkova. Va fi a 5-a întâlnire dintre Iga și Ekaterina, poloneza impunându-se în ultimele 3 partide directe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo