Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revenirea Simonei Halep, momentul în care se resetează circuitul WTA? Americanii "pariază" pe româncă

Maria Olteanu

Publicat 18/03/2024 la 18:42 GMT+2

Simona Halep, fără puncte și fără poziție în ierarhia mondială, revine în această săptămână pe teren, iar americanii văd acest moment un punct 0, în care circuitul WTA ar putea lua o altă turnură.

Iga Swiatek and Simona Halep at Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep revine la începutul acestei săptămâni pe terenul de tenis, la un an și jumătate distanță de când pica un test antidoping efectuat la US Open 2022, unde era eliminată prematur, după doar un meci.
Fostul lider mondial a reușit să obțină victoria în instanță, iar verdictul TAS îi permite să se întoarcă în circuit. Organizatorii de la Miami Open au fost primii care i-au oferit un wildcard la competiția de 1000 de puncte care se va desfășura începând cu această săptămână.
Simona o va întâlni la Florida, în primul ei meci de la revenire, pe Paula Badosa, fost număr 2 mondial, care traversează un moment complicat al carierei.
În cazul unui succes în primul tur, Simo va avea parte de un duel stelar în cea de-a doua manșă, în fața actualului număr 2 mondial, Aryna Sabalenka.
Cât de departe va ajunge Simona Halep la Miami 2024?
Jurnaliștii americani au analizat într-un editorial revenirea lui Halep în circuit și consideră acest moment drept unul de o maximă importanță, poate chiar un punct de cotitură la nivelul WTA, care ar putea fi "resetat" odată ce sportiva noastră va reapărea în competiții și va avea șansa de a se duela cu actualii giganți, Swiatek, Sabalenka sau Gauff.

Americanii cred că revenirea lui Halep va schimba fața circuitului WTA

Luni după-amiază, cu doar câteva ore înainte ca Halep să debuteze la Miami, jurnaliștii americani au redactat un amplu editorial în care au vorbit despre revenirea pe teren a fostului lider mondial.
Aceștia au titrat "Revenirea Simonei Halep la Miami ar putea schimba sezonul WTA", explicând mai apoi de ce văd această reîntoarcere drept un moment cheie în circuitul feminin.
"În jumătatea inferioară a tabloului principal, toți ochii vor fi ațintiți asupra Simonei Halep. Românca a câștigat apelul prezentat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar descalificarea sa pentru testarea pozitivă la Roxadustat a fost redusă de la 4 ani la 9 luni.
TAS a acceptat teza avansată de Halep privind contaminarea suplimentelor alimentare luate. Pentru ea urmează un meci mare cu Paula Badosa și posibilitatea de a o înfrunta pe Aryna Sabalenka în turul doi.
Revenirea Simonei Halep deschide noi scenarii pentru toate vedetele din circuitul WTA care au concurat în ultimele luni fără româncă. Halep va fi o 'variabilă' care ar putea destabiliza ierarhia ce s-a stabilit în circuitul WTA și în clasamentul WTA, subminându-le pe toate jucătoarele de top care aspiră să câștige turnee.
Simona are un spirit războinic, ea va reveni pe teren pentru a câștiga, ci nu doar pentru a juca rolul de actor secundar. Românca va încerca să recâștige rolul de actor principal, care i-a fost refuzat în ultimul an și jumătate.
La Miami, având în vedere și o tragere la sorți foarte dificilă, îi va fi greu să aspire imediat la obiectivul maxim, mai ales că nu a mai jucat un meci oficial din august 2022", au scris jurnaliștii de la Tennis World USA.
Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a mai jucat de două ori cu Badosa (73 WTA), câştigând ambele confruntări, care s-au desfășurat în 2022. Românca s-a impus în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, în primul meci, iar apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo