Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Naomi Osaka, sinceră înaintea finalei cu Iga Swiatek de la Miami: "Aș minți dacă aș spune asta"

Nicu Savin

Publicat 02/04/2022 la 15:47 GMT+3

Naomi Osaka - Iga Swiatek este marea finală a turneului WTA 1000 de la Miami. Dacă poloneza va fi înceăând de luni noul lider WTA, nipona este într-o cursă de revenire în ierarhia mondială. Vorbind despre obiectivul de a reveni în top, cvadrupla câștigătoare de Grand Slam a recunoscut că se gândește la revenirea pe prima poziție în clasament, dar a menționat că ia lucrurile pas cu pas.

Iga Swiatek vs Naomi Osaka

Credit imagine: Eurosport

Naomi Osaka a făcut la Miami cel mai bun turneu după o perioadă de mai bine de un an. Nipona s-a zbătut serios în ultima vreme din cauza problemelor de sănătate mintală, dar după episodul nefericit de la Indian Wells, când a început să plângă chiar pe teren din cauza unor insulte venite din tribune, a decis să apeleze la un psiholog, iar efectul s-a văzut imediat.
La Miami, Osaka nu a cedat set până în semifinala cu Bencic, când a dat dovadă de o forță mentală demnă de o jucătoare de clasa ei, revenind de la 0-1 la seturi și avansând în ultimul act. În lupta pentru primul său titlu la Miami, nipona va juca împotriva Igăi Swiatek, o jucătoare aflată într-o formă de zile mari, care începând de luni va fi noul lider în ierarhia WTA (Barty va fi retrasă din clasament).
Osaka a fost și ea în trecut în această postură, petrecând 25 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial. Cvadrupla câștigătoare de Grand Slam a recunoscut că își dorește să ajungă din nou lider mondial, dar în același timp a admis că are mult de muncit până acolo.
"Aș minți dacă aș spune că nu mi-aș dori să fiu din nou numărul 1, dar știu că este un proces de durată. Știu că trebuie să mă descurc bine în toate turneele pe care le joc. Încerc doar să o iau o săptămână cu săptămână, meci cu meci, și la un moment dat voi reveni în frunte dacă voi avea rezultate. Întreaga mea echipă a fost super amabilă cu mine. Ei înțeleg tot prin ceea ce trec", a spus Osaka. citată de Sportskeeda.com.
La începutul turneului de la Miami, Naomi Osaka era pe locul 77 în clasamentul WTA. Dacă va câștiga finala contra lui Swiatek, nipona av fi de luni pe locul 30 în lume. În caz contrar va fi pe 36. Revenirea ei în top 10 este relativ ușor de anticipat, în condițiile în care va participa la turneele importante din acest an, asta pentru că nu are multe puncte de apărat.
Citește și:

Naomi Osaka - Iga Swiatek, finala de vis de la Miami

Naomi Osaka și Iga Swiatek se vor întâlni abia a 2-a oară în carieră. Prima confruntare a fost câștigată de poloneză, în 2019, în optimile de la Toronto, după un meci echilibrat, 7-6, 6-4.
Duelul dintre cele două sportive are toate șansele de a deveni un clasic al tenisului feminin în următorii ani. După retragerea lui Barty, Osaka și Swiatek sunt cele mai îndreptățite jucătoare să spere că vor domina sportul alb în viitorul apropiat. Totul va depinde în mare măsură de capacitatea niponei de a trece complet peste problemele de ordin psihologic.
Atât Osaka, cât și Swiatek, au demonstrat până în acest moment al carierei că sunt jucătoare de turnee mari. Niopna are doar 7 titluri în palmares, dintre care 4 sunt de Grand Slam (două la Australian Open și două la US Open) și alte două de WTA 1000 (Beijing și Indian Wells). Din cele 5 titluri câștigate de Swiatek, unul este de Grand Slam (Roland Garros) și 3 de WTA 1000 (Roma, Doha și Indian Wells).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo