După mai bine de un an, Naomi Osaka e din nou într-o finală WTA. După Miami, când a început să plângă pe teren la o insultă din public, japoneza a cerut în sfârșit ajutorul unui psiholog, iar efectele sunt vizibile. Cvadrupla campioană de Grand Slam a mărturisit că are ședințe de terapie zilnic, iar tehnicile deprinse o ajută să rămână calmă și să aibă încredere maximă în calitățile sale, pe teren.
Ca atare, la Miami, am văzut o variantă "vintage" a japonezei, iar rezultatele nu aveau cum să nu apară, în condițiile în care, la nivel normal, Osaka e aproape imposibil de învins. Totuși, pentru a ajunge în finală, fostul număr unu mondial s-a întrebuințat serios, trecând cu 4-6, 6-3, 6-4 de Belinda Bencic, nimeni alta decât campioana olimpică.
După un prim set pierdut, Osaka a compensat excepțional cu serviciul. A servit în total 18 ași, cei mai mulți în acest sezon de vreo jucătoare din WTA. Calificarea în prima sa finală din carieră a venit extrem de greu, dar meritat, spre bucuria sportivei nipone.
Miami Open
Porecla lui Ronaldo, "în pericol". De ce spune Casper Ruud că i se potrivește mai bine "CR7"
06/04/2022 LA 13:08
"În setul secund mi-am zis: "Fii atentă, dacă e să te bată, măcar să iasă de pe teren pe targă, trebuie să lupți pentru fiecare punct. M-am împins la limită și am profitat de oportunitățile care s-au ivit. Sunt extrem de fericită că am dus la capăt un asemenea meci greu, cred că sunt multe de învățat din astfel de dispute", a spus Osaka la final.
Osaka țintește al treilea său titlu de WTA 1000, după cele cucerite la Indian Wells (2018) și Beijing (2019).
Clasată pe locul 77 WTA, Naomi Osaka e cel mai slab clasată sportivă din istorie care ajunge în finala de la Miami. Precedentul "record" îi aparținea lui Clijsters (locul 38, în 2005).

Osaka - Swiatek, marea finală de la Miami

În cealaltă semifinală, Iga Swiatek, noul număr unu mondial, și-a continuat seria perfectă. Poloneza a trecut cu 6-2, 7-5 de Jessica Pegula, și a ajuns la a 16-a victorie la rând în circuit.
Swiatek a ajuns la a 3-a finală de WTA 1000 la rând și are șansa să devină a 4-a sportivă din istorie care câștigă Indian Wells și Miami în același sezon, completând "Sunshine Double". Celelalte jucătoare care fac parte din acest grup select sunt Steffi Graf (1994 și 1996), Kim Clijsters (2005) și Victoria Azarenka (2016).
Fără set pierdut în Florida, Iga va trebui să facă față serviciului perfect al lui Osaka în finală, dar, pe hârtie, pleacă favorită. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, Swiatek impunându-se. Se întâmpla în 2019, la Toronto, iar partida a fost una strânsă (7-6, 6-4, în optimile de finală, pentru poloneză).
Miami Open
Chris Evert a dat verdictul în privința "superstarului" Alcaraz! Pariul îndrăzneț al americancei
05/04/2022 LA 13:07
Miami Open
De ce reușita lui Carlos Alcaraz este "senzațională" pentru Rafa Nadal! Verdictul lui Alex Corretja
05/04/2022 LA 06:07