Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina, în sferturi la Miami, după ce a depășit o perioadă cumplită! Dezvăluirea făcută de kazahă

Nicu Savin

Publicat 25/03/2024 la 23:03 GMT+2

Elena Rybakina s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, după ce a învins-o în minim de seturi pe Madison Keys, scor 6-3, 7-5. La final, sportiva din Kazakhstan a dezvăluit că se apropie de nivelul maxim din punct de vedere fizic, după ce a suferit enorm din cauza unei gastroenterite.

Elena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a dezămăgit profund în startul anului (s-a oprit în turul secund la Australian Open), dar a revenit repede la un nivel ridicat la competițiile din Orientul Mijlociu. Sportiva ce reprezintă Kazakhstanul a câștigat la Abu Dhabi și a făcut finală al Doha (a pierdut la Swiatek), dar apoi a fost nevoită să se retragă înaintea duelului cu Jasmine Paolini din sferturile de la Dubai, din cauza unei gastroenterite severe.
Ghinionul s-a ținut scai de Rybakina, care a fost nevoită să sară și peste turneul de la Indian Wells din cauza acelei probleme, dar se pare că a depășit momentul dificil.
La Miami, a 4-a jucătoare a lumii s-a chinuit în meciurile cu Clara Tauson și Taylor Townsend, câștigate în decisiv, dar azi s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală, după ce a învins-o cu 6-3, 7-5 pe Madison Keys.

Elena Rybakina a trăit un calvar în ultima perioadă, dar arată din ce în ce mai bine la Miami

La finalul partidei, Rybakina a explicat că este aproape recuperată după perioada de calvar pe care a trăit-o în ultima lună. Fosta campioană de la Wimbledon a subliniat că procesul de recuperare a fost unul lung, deoarece a avut mai bine de o săptămână în care nu a putut să facă absolut nimic.
"Din păcate a fost o perioadă lungă. Au fost 8 zile fără să fac nimic. Nimic. Sincer, fără antrenament în sală, fără tenis. A fost greu să mă întorc. Încă simt durere după toate aceste meciuri. Dar mă simt mai bine și sper că ziua suplimentară de pauză pe care o avem între meciurimă va ajuta. Vom vedea cum va fi data viitoare", a spus Rybakina la interviul de după meci.
Rybakina are un randament deosebit la turneele de 1000 de puncte. La Miami, ea a ajuns pentru a 8-a oară în sferturi din ultimele 10 competiții de acest gen la care a participat.
Succesul de azi a fost al 20-lea obținut de Rybakina în 2024, o bornă pe care numai Iga Swiatek și Emma Navarro au mai atins-o.
Pentru un loc în semifinalele de la Miami, Rybakina se va duela cu Maria Sakkari, care a fost scutită de emoțiile optimilor pentru că Anna Kalinskaya s-a retras cu câteva ore înaintea meciului. Rybakina și Sakkari s-au mai duelat de 3 ori până acum, iar kazaha a câștigat două confruntări directe, inclusiv ultima dintre ele, în faza grupelor de la pecedenta ediție a Turneului Campioanelor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo