Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina nu i-a menajat pe organizatorii de la Miami, după finala pierdută cu Collins: "Nu ajută"

Nicu Savin

Actualizat 31/03/2024 la 10:38 GMT+3

Elena Rybakina a avut o săptămână neașteptat de bună la Miami, unde a ajuns până în finală, pierzând în minim de seturi contra lui Danielle Collins. La final, sportiva ce reprezintă Kazakhstanul a trimis o săgeată că către organizatori, spunând că programul său a oscilat prea mult în Florida, ceea ce a afectat-o.

Jelena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a avut o primă parte de an dezamăgitoare, care a culminat cu problemele medicale care i-au dat mari bătăi de cap în ultimele săpătmâni. Nevoită să se retragă înaintea sfertului de la Indian Wells cu Jasmine Paolini și apoi să sară peste Indian Wells, sportiva din Kazakhstan a mers la Miami fără mari așteptări, dar a fost la un pas de un succes istoric.
Rybakina a ajuns până în finală la competiția din Florida, unde a pierdut în minim de seturi contra reprezentantei gazdelor, Danielle Collins, scor 5-7, 3-6. Chiar dacă Rybakina nu i-a luat din merite americncei, aceasta a pus eșecul și pe seama oboselii și nu a ezitat să-i taxeze pe organizatori pentru cum au programat-o pe parcursul săptămânii.
"Nu, desigur că nu m-am simțit la 100% din punct de vedere fizic. Mai ales după meciul cu Maria (n.r. Sakkari, în sferturi), care a fost foarte greu fizic. Nu a fost un turneu ușor. Primele jocuri pe care le-am jucat au fost noaptea târziu, la sfârșitul zilei, și m-am culcat pe la 2:00 sau 3:00 dimineața. Apoi am avut câteva întâlniri în timpul zilei, așa că programul a variat prea mult. Pentru recuperare, asta nu ajută. Am avut meciuri foarte grele, unele le-am câștigat cu puțin noroc. Desigur, nu mă așteptam să fiu proaspătă pentru finală, ea a jucat foarte bine.", a spus Rybakina la conferința de presă de după finala de la Miami.

Rybakina, convinsă că a pierdut finala de la Miami pentru că nu a fost proaspătă fizic

Rybakina a insistat că diferența în finala contra lui Collins s-a făcut la capitolul fizic, unde americanca a avut un plus evident
"A fost un meci foarte dur, dar, după cum am spus, nu mă așteptam să ajungă în finală, având în vedere toate circumstanțele și faptul că nu am jucat prea mult înainte de începerea turneului. În general, cred că este o săptămână pozitivă, cu câteva meciuri bune, mă bucur de asta.
Am jucat de câteva ori contra ei și au fost întotdeauna meciuri grele. Joacă foarte agresiv. Trebuie să reacționezi la primele lovituri ale punctului. Fizic nu eram la cel mai bun nivel al meu, așa că nu puteam să mă împing la limită. Poate că ar fi trebuit să risc mai mult pe mingile de break. Mingile, când nu este noi, nu zboară la fel de bine și procentajul meu nu a fost cel mai bun. Cred că din punct de vedere fizic, ea a fost mult mai bună decât mine", a completat Rybakina.
Danielle Collins a devenit a treia jucătoare care câștigă pentru prima dată un titlu la simplu feminin la Miami Open după ce a împlinit 30 de ani, după Chris Evert (1986) și Petra Kvitova (2023), de la ediția inaugurală din 1985. Americanca a devenit cea mai slab clasată (nr. 53) campioană la Miami Open și a treia cea mai slab clasată care a obținut un titlu la "Sunshine Double" (Indian Wells și Miami).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo