Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep reapare în clasamentul WTA! Punctele pe care le-a câștigat, după turneul de la Miami

Maria Olteanu

Publicat 20/03/2024 la 01:22 GMT+2

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după o pauză de 19 luni. Sportiva noastră a pierdut primul ei meci, la Miami Open, dar de săptămâna viitoare va reapărea în clasamentul WTA, începând astfel să își construiască revenirea în elită.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a așteptat 570 de zile pentru a reveni pe terenul de tenis, după suspendarea primită pentru dopaj la US Open 2022.
Fostul lider mondial s-a întors marți seara în circuit la peste un an și jumătate de la ultimul meci jucat și a practicat un tenis calitativ, în ciuda înfrângerii. Simo a pierdut jocul cu numărul 80 mondial, Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, la capătul unei lupte extrem de încinse, de aproape două ore.
Chiar dacă a fost eliminată prematur din competiție, Halep își poate reconstrui din acest punct cariera care i-a fost ruinată în ultimul an și jumătate.
Campioana noastră, pentru participarea în primul tur la Miami, va primi 10 puncte WTA, care o vor ajuta să reapară în clasamentul mondial, acolo unde a fost cândva lider. Noua actualizare a clasamentului va fi făcută pe 1 aprilie.
Pe plan financiar, după meciul cu Badosa, Halep a primit un cec în valoare de 23.250 de dolari.
Halep a încheiat confruntarea cu jucătoarea iberică cu 5 aşi şi cu nu mai puţin de 10 duble greşeli, în timp ce Badosa a avut 5 aşi şi 6 duble greşeli. Jucătoarea spaniolă a fost net superioară la capitolul winners, cu 35-18, dar a avut şi mai multe erori neforţate, 53-39.

Halep, pregătită de sezonul de zgură

Acum, odată cu această eliminare, Halep se va concentra pe sezonul de zgură, suprafața ei preferată, cea pe care a câștigat primul Grand Slam al carierei, la Roland Garros.
În urmă cu doar câteva zile, în timp ce se pregătea pentru Miami Open, Simona Halep a fost convocată de Horia Tecău în echipa României.
Echipa noastră va juca în fața Ucrainei în meciul din calificări pentru turneul final din Billie Jean King Cup. Meciurile sunt programate în perioada 12-13 aprilie la Amelia Island, pe zgură, suprafață pe care Halep va continua să concureze în pregătirea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. De asemenea, această convocare îi deschide lui Halep drumul și spre Jocurile Olimpice din vară, de la Paris, unde a declarat că și-ar dori să participe.
Înainte de acest baraj, este posibil ca Halep să solicite un wildcard și pentru competiția de 500 de puncte de la Charleston, care va avea loc în perioada 1-7 aprilie.
Ulterior, după aventura cu echipa națională și revenirea în Europa, pentru Halep va urma cel mai probabil o altă competiție pe zgură, cea de la Stuttgart, unde a mai jucat și în trecut și unde a obținut rezultate bune.
Turneul de la Stuttgart va avea loc în perioada 15-21 aprilie și este urmat de Madrid Open (23 aprilie - 5 mai), acolo unde Simona Halep a cucerit două titluri, și de Roma (7-19 mai), competiție în cadrul căreia Simona s-a impus în 2020.
Mai apoi, ar urma să o vedem pe Halep la Roland Garros. Al doilea turneu de Grand Slam al anului se desfășoară în perioada 26 mai - 9 iunie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo