Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, înfrângere în decisiv cu Badosa, după o luptă absolut formidabilă la Miami, la revenire

Actualizat 20/03/2024 la 00:29 GMT+2

Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire, după ce a jucat de-a dreptul încântător în primul set al jocului cu Paula Badosa, în primul tur de la Miami Open.

Simona Halep, înfrângere dureroasă la US Open 2022! Românca, eliminată în turul 1 de Daria Snigur

LIVETEXT Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur la Miami Open

UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 3-6. SET BADOSA! Iberica câștigă meciul, dar Simona a jucat admirabil la primul meci de la revenire!
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 3-5. Badosa nu face pași greșiți și este la un game distanță de succes
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 3-4. Simo reușește și ea game-ul la 0 și mai are un break de recuperat.
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 2-4. Game la 0 reușit de Paula, care se desprinde la jumătatea setului decisiv
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 2-3. Halep începe bine, dar iberica este inspirată și reușește break-ul.
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 2-2. Simona își recuperează break-ul și avem egalitate. Fanii români creează o atmosferă de vis în tribune, la Florida
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 1-2. Simona face multe erori pe propriul serviciu și cedează la 0. Badosa reușește break-ul și meciul devine tot mai complicat
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 1-1. Iberica încheie cu ace game-ul și egalează la 1. Urmează Simo la serviciu
UPDATE: Set 3. Simona Halep - Paula Badosa 1-0. Simo începe perfect setul decisiv și câștigă clar pe propriul serviciu
UPDATE: Începe setul decisiv al acestei confruntări. Simona luptă pentru a câștiga primul meci de la revenire
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 4-6. SET BADOSA! Iberica restabilește egalitatea la general și împinge jocul cu Simona Halep în decisiv!
UPDATE: Simona cheamă fizioterapeutul după acest game și acuză dureri la umăr. Time-out medical solicitat de jucătoarea noastră. Chiar și așa, sportiva noastră își păstrează zâmbetul pe buze
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 4-5. Game extrem de disputat, Simona rămâne în joc și nu își cedează serviciul. Badosa va servi pentru a încheia setul
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 3-5. Badosa joacă bine și nu îi permite Simonei să egaleze. Iberica, la un game de câștigarea setului
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 3-4. Simo nu face pași greșiti pe propriul serviciu și se apropie de Badosa
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 2-4. Iberica își câștigă serviciul și merge din nou la două game-uri distanță
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 2-3. Simona încheie game-ul cu ace și ține aproape de Badosa, care va urma la serviciu.
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 1-3. Badosa domină începutul setului al doilea și se distanțează pe tabelă. Halep revine la serviciu
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 1-2. Iberica reușete primul break din acest joc și trece în avantaj.
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 1-1. După 7 game-uri consecutive câștigate de Halep, Badosa oprește seria și restabilește egalitatea în acest set. Urmează Halep la serviciu
UPDATE: Set 2. Simona Halep - Paula Badosa 1-0. Halep începe perfect setul secund și își câștigă serviciul.
UPDATE: Începe setul al doilea! Simona va fi la serviciu
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 6-1. SET HALEP! FABULOASA Simona! Campioana noastră încheie perfect primul set, după 38 de minute de joc, cu Badosa
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 5-1. Ce nebunie de game, cel mai lung și cel mai disputat din acest meci! Halep înclină însă balanța în favoarea ei și este la doar un game de a câștiga primul set.
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 4-1. BREAK SIMONA! Super Simo! Campioana noastră face al doilea break din meci și domină primul set cu Badosa. Va servi pentru a lua o opțiune serioasă la câștigarea primei manșe.
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 3-1. Simona își consolidează break-ul și se desprinde la începutul primului set
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 2-1. BREAK PENTRU SIMONA! Halep nu îi dă șanse adversarei și începe să joace tot mai bine în acest meci. Simo va servi acum pentru a-și consolida break-ul.
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 1-1. Simona face două duble greșeli, dar câștigă primul ei game și este egalitate.
UPDATE: Set 1. Simona Halep - Paula Badosa 0-1. Iberica începe meciul cu un game alb. Urmează Simona la serviciu
UPDATE: Începe meciul, Paula Badosa este la serviciu.
UPDATE: Simona este extrem de fericită și începe meciul cu zâmbetul pe buze.
UPDATE: Simona Halep a câștigat tragerea la sorți.
UPDATE: Cele două jucătoare au intrat pe teren, meciul începe în câteva minute
UPDATE: Meciul pe care Simona Halep și întreaga țară îl așteaptă de atâta vreme va începe la ora 22:15
UPDATE: S-au terminat primele trei partide ale zilei de pe arena centrală. În câteva minute vor intra pe teren Simona Halep și Paula Badosa
UPDATE: Caroline Wozniacki se impune cu scorul 6-1, 6-4 în fața Clarei Burel și avansează în turul secund de la Miami Open. Urmează meciul Halep - Badosa
UPDATE: Halep, primită cu mult entuziasm de organizatorii competiției de la Miami.
UPDATE: Simona a ieșit la încălzire pe un teren adiacent de la Miami Open, înaintea startului jocului cu Badosa.
UPDATE: Ne mai despart doar câteva minute până când o vom revedea pe Simona Halep pe teren, după o pauză de 17 luni. Jocul cu Badosa va începe după ce se termină confruntarea Clara Burel - Caroline Wozniacki.
UPDATE: A început cel de-al treilea meci al serii pe arena centrală, Clara Burel - Caroline Wozniacki. În funcție de cum se va termina acest joc, va începe confruntarea pe care toți românii o așteaptă cu sufletul la gură, Simona Halep - Paula Badosa.
UPDATE: Cu aproximativ 4 ore înaintea jocului din această seară, Simona a postat pe Instagram o fotografie alături de cei doi oameni din echipa sa, cu care a mers la competiția de la Florida, sparring-partner din Portugalia, Joao Monteiro, și Sabin Topală, un fizioterapeut cu mare experienţă, care lucra la clinica de recuperare sportivă Kinetic Sport&Medicine și care i-a fost alături Simonei în pregătire cât a stat la Dubai, înaintea verdictului TAS.
Poza a fost făcută în mașină, în drum spre locul în care Simo va reveni în această seară în circuit, după o pauză de 17 luni, iar zâmbetul fostului lider mondial descrie cel mai bine bucuria de nedescris că acest moment atât de așteptat a venit.
UPDATE: S-a terminat și cel de-al doilea meci al zilei de pe terenul central, Diana Schnaider - Venus Williams, scor 6-3, 6-3. La 20:45 începe ultimul joc dinaintea confruntării Halep - Badosa, meciul Clara Burel - Caroline Wozniacki.
UPDATE: A început cel de-al doilea meci de pe terenul central, Diana Schnaider - Venus Williams. După această confruntare va urma Clara Burel - Caroline Wozniacki și abia după meciul pe care îl așteptăm cu sufletul la gură, Simona Halep - Paula Badosa.
Cât de departe va ajunge Simona Halep la Miami 2024?
UPDATE: La ora 18:40 s-a terminat primul meci al zilei de pe terenul central, Peyton Stearns - Yafan Wang, scor 6-2, 6-3. Urmează a doua confruntare, Diana Schnaider - Venus Williams, care va începe la ora 19:00. Partida Halep - Badosa este cea de-a patra a zilei pe terenul central.
UPDATE: Chiar dacă lumea tenisului s-ar fi așteptat ca Sabalenka să se retragă de la Miami după decesul partenerului său, în spațiul media circulă informația potrivit căreia bielorusa a decis să rămână la Florida pentru a juca, însă cu o condiție, aceea să fie scutită de întrevederile cu presa de după meciuri. Momentan nu există un anunț oficial privind situația numărului 2 mondial, care ar urma să joace în turul secund cu învingătoarea duelului Halep - Badosa.
UPDATE: Înaintea partidei, românca a publicat pe rețelele de socializare un mesaj motivațional, dând de înțeles că este pregătită să revină în circuit după 570 de zile de absență.
Sportiva a publicat o fotografie pe care este notat un citat al lui Steve Jobs. "Să ai curajul să îți urmezi inima și intuiția! Ei știu deja ce vrei să devii. Orice altceva e lipsit de importanță", a spus regretatul om de afaceri, citat de Simona Halep pe contul ei de Instagram.
Mesajul Simonei Halep înainte de meciul cu Badosa
UPDATE: În prefața partidei, presa iberică a evidențiat că duelul din această seară reprezintă un nou început pentru ambele sportive, evident, din motive diferite. Va fi un meci între un fost lider mondial și o fostă ocupantă a locului secund în clasamentul WTA, astfel că nu e nicio exagerare să spunem că duelul Halep - Badosa este capul de afiș al competiției din Florida. În prefața meciului, jurnaliștii de la as.com chiar au făcut o analogie între Simona și Paula, notând că pentru ambele e vorba despre o revenire și de un nou început, evident la scări și din motive diferite. Articolul poate fi citit aici.
UPDATE: Cu câteva ore înainte de meci, presa din Spania scrie că Badosa va juca meciul din această seară și pentru Aryna Sabalenka, cea mai bună prietenă a sa din circuit, care trece prin momente cumplite, după ce iubitul său a decedat chiar la Miami.
"Meciul de astăzi capătă mai multă semnificație pentru Badosa, din moment ce iberica va trebui să joace la câteva ore după ce a aflat vestea morții lui Konstantin Koltsov, iubitul buneisale prietene Aryna Sabalenka, căreia Badosa i-ar dedica cu siguranță victoria dacă ar reuși-o. Asta ar fi un adevărat imbold pentru tenismena spaniolă împotriva lui Halep, care vrea să lase și ea în urmă iadul pe care l-a trăit în ultimul an și jumătate.", au notat jurnaliștii AS.com.
UPDATE: Darren Cahill a prefațat pentru Sky Sports revenirea Simonei Halep în circuitul WTA, cu doar câteva ore înaintea meciului care va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.
"Pentru mine au fost 18 luni de tortură. Întotdeauna am crezut în ea. Întotdeauna am crezut că nu a acceptat niciodată în mod deliberat sau cu bună știință o substanță interzisă.
Din fericire, la TAS adevărul a ieșit la iveală, iar acum e gata să joace din nou. Știu prin ce a trecut Simona și sunt foarte mândru de felul în care s-a descurcat. Felul în care s-a purtat pe tot parcursul acestei perioade e un exemplu pentru toți. Nu pot să vă exprim în cuvinte cât de fericit sunt să o pot vedea jucând la Miami", a spus Cahill într-un interviu pentru SkySports.
UPDATE: Înaintea primului meci de la Miami Open, Stere Halep a dezvăluit că Simona arată excelent la antrenamente și e pregătită cu duelul contra Paulei Badosa, din primul tur de la Miami.
"Am foarte multe emoții. Să vedem cum o să funcționeze Simona. La antrenamente am văzut-o foarte bine, este în parametrii normali, dar ce va face mâine (n.r. azi) în timpul jocului este altceva față de antrenament. Un meci foarte interesant, pentru că se cunosc. Să vedem lupta și care va fi învingătoarea. Eu, ca părinte, trebuie să fiu mai subiectiv (n.r. râde).
(n.r. Este mai bine că joacă împotriva unei jucătoare pe care o cunoaște) Da, când joci cu un jucător necunoscut îți faci probleme. Îți trebuie câteva game-uri pentru a o cunoaște", a spus Stere Halep pentru DigiSport.
UPDATE: Cu câteva ore înaintea confruntării cu Badosa, Halep s-a întâlnit la Miami cu fostul ei antrenor, Darren Cahill, care i-a fost alături româncei la ultimul antrenament înaintea jocului din primul tur.
UPDATE: Dacă se va califica în turul secund la Miami Open, Halep ar urma să o întâlnească pe favorita numărul 2 al turneului, Aryna Sabalenka, care trece prin momente cumplite, după ce partenerul său a murit azi-noapte.
UPDATE: Simona Halep revine în această seară în circuit, urmând a juca primul meci după o pauză de 17 luni. Confruntarea cu Paula Badosa va începe nu mai devreme de ora 22:00, ora României, și va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport
Știrea inițială
Simona Halep este gata de revenirea pe teren, după un an și 7 luni în care a fost obligată să stea departe de tenis din cauza suspendării primite pentru dopaj. Românca va juca în această săptămână la Miami, unde a primit un wild-ard, iar în primul tur o va întâlni pe Paula Badosa, o jucătoare cu nume, dar care traversează o perioadă foarte dificilă în carieră.
Organizatorii competiției din Florida au anunțat în urmă cu puțin timp programul primei zile de concurs, marți, 19 martie, în care și Simona va intra în focul competiției, Duelul său cu Paula Badosa va fi al 4-lea pe arena principală de la Miami, Grandstand și va începe după ora 22:00 (ora României). Inițial, pe cel mai mare stadion din complexul din Florida se vor disputa partidele Peyton Stearns - Yafan Wang, Diana Schnaider - Venus Williams și Clara Burel - Caroline Wozniacki. Acestea vor începe la ora 17:00, astfel că sunt șanse mari ca duelul Halep - Badosa să fie "împins" în noapte (ora României).
Și celelalte două românce care sunt la startul primului tur vor debuta tot în această seară la turneul WTA 1000. Ana Bogdan - Katerina Siniakova este a doua partidă de pe Court 1, astfel că ora începerii disputei va fi, probabil, 19:15-19:30. Jaqueline Cristian - Diane Parry este ultima confruntare de pe Court 7, ora de start urmând a fi, probabil, similară cu cea din confruntarea Halep - Badosa.
Pe tabloul de start de la Indian Wells e și Sorana Cîrstea, semifinalistă anul trecut în Florida, dar aceasta beneficiază de statutul de cap de serie și are prim tur liber. Ea va evolua în turul secund cu învingătoarea din super-duelul Sloane Stephens (SUA) – Angelique Kerber (Germania).

Simona Halep - Paula Badosa se va juca marți, în turul 1 de la Miami

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a mai jucat de două ori cu Badosa (73 WTA), câştigând ambele confruntări, care s-au desfășurat în 2022. Românca s-a impus în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, în primul meci, iar apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.
Chiar dacă nu a mai jucat de atâta timp, Simona Halep are suficiente argumente să spere la o victorie contra Paulei Badosa. În primul rând pentru că iberica trece printr-un moment delicat al carierei, din cauza problemelor medicale care i-au dat mari bătăi de cap în ultimul an. De altfel, de când Simona a fost suspendată, Badosa a jucat numai 45 de meciuri, un număr foarte mic.
Fosta ocupantă a locului 2 WTA s-a retras în ultimul moment de la Indian Wells și rămâne de văzut în ce formă fizică va ajunge la Miami. Simona ar trebui să fie la un nivel optim din acest punct de vedere și un eventual meci lung ar putea fi în avantajul sportivei noastre.

Cât de departe va ajunge Simona Halep la Miami 2024?

Simona Halep - Paula Badosa, în turul 1 la Miami | Românca, văzută favorită de experții americani

Experții americani de la Sportskeeda au făcut o avancronică a partidei dintre Halep și Badosa și cred că sportiva noastră se va impune în minim de seturi.
"Deşi nu a avut voie să participe în circuitul WTA în ultimele 18 luni, Halep s-a antrenat constant. Chiar şi aşa, nimic nu se compară cu meciurile oficiale, astfel că turneul de la Miami va fi un adevărat test pentru Simona, care va înţelege la ce nivel se află.
Având în vedere problemele legate de accidentări avute de Badosa, sportiva din România nu putea avea parte de o adversară mult mai bună în primul tur din Florida. Ea a câştigat ambele întâlniri contra ibericei, cedând doar 7 gameuri în cele 4 seturi directe jucate.
Halep are, aşadar, mai multe avantaje clare în startul partidei, dar Badosa speră ca adversara să îi permită să intre în meci. Cu cât partida se va prelungi, probabil că şansele Paulei vor creşte, fiind de aşteptat ca Simona să fie puţin "ruginită".
Chiar şi aşa, sportiva din România pare să fie într-o formă fizică mai bună decât adversara, care nu a jucat vreun meci în ultima lună, de la abandonul de la Dubai. Simona Halep a lipsit mult din circuit dar nu şi-a pierdut instinctul de prădătoare şi va profita la maximum de fiecare şansă care va veni. Anticipăm că Halep va câştiga partida în minimum de seturi", au notat jurnaliștii sursei citate.
De menţionat că bookmakerii au o altă opinie, considerând-o pe sportiva din Spania favorită. Diferenţele de cote sunt mici, însă, semn că se preconizează o partidă foarte echilibrată, în care oricare dintre cele două jucătoare se poate impune (1,7 cotă pentru Badosa, 2,1 pentru un succes al Simonei Halep).

Simona Halep trebuia să joace cu Aryna Sabalenka la Miami, dacă va trece de Paula Badosa

Indiferent de rezultat, Simona Halep va avea numai de câștigat din meciul cu Badosa: în scenariul ideal se va impune și "va avertiza" întreaga lume a tenisului că s-a întors, iar dacă va pierde nu i se va putea imputa nimic, deoarece vine după o perioadă lungă de inactivitate și a întâlnit o jucătoare de valoare.
În cazul în care va trece de Badosa, Halep ar fi trebuit să joace în turul secund cu bielorusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, care avea prim tur liber, ca urmare a statutului de cap de serie. Simo şi campioana de la ultimele două ediţii de Australian Open s-au întâlnit de 5 ori până acum, campioana noastră conducând la directe, 3-2, dar întâlnirea nu va mai avea loc. Din nefericire, Aryna trece prin momente cumplite, după ce iubitul său, fostul hocheist Konstantin Koltsov, a încetat din viață în această noapte.
Halep nu a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, când era învinsă de ucraineanca Daria Snigur cu 6-2, 0-6, 6-4, în primul tur la US Open, ulterior fiind depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la turneul newyorkez.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, acum două săptămâni, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).
Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami Open este atingerea semifinalelor în două rânduri, 2015 şi 2019. În 2015 a fost învinsă în penultimul act de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5, iar în 2019 de Karolina Pliskova, cu 7-5, 6-1. Ultima sa participare la turneul din Florida datează din 2021, când pierdea în turul al treilea.
Partida dintre Simona Halep și Paula Badosa va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport. în această seară, după ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo