Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea are un singur regret, după eșecul de la Miami! Românca, "deprimată" de nivelul lui Collins

Nicu Savin

Actualizat 26/03/2024 la 10:28 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, fiind învinsă clar de Daniele Collins, scor 3-6, 2-6. La final, sportiva noastră a subliniat că adversara a făcut un meci extraordinar, peste media sa obișnuită, și a spus că îi pare rău că nu a fost mai agresivă în startul setului doi, când a avut șanse bune de a reveni în meci.

Sorana Cîrstea și Daniele Collins (Miami Open 2024)

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea nu a reușit să repete performanța fabuloasă din 2023 de la Miami, când a ajuns până în semifinale. La actuala ediție, sportiva noastră nu a putut trece de optimile de finală, fază în care a cedat fără drept de apel în fața reprezentantei gazdelor, Daniele Collins, scor 3-6, 2-6.
Chiar dacă scorul arată destul de dur, diferența din teren parcă nu a fost atât de mare. Un singur break a înclinat balanța în favoarea americancei în primul set, iar în cel de-al doilea Sorana a ratat două șanse mari de a se distanța la 2-0 pe tabelă, context care ar fi putut schimba soarta meciului.
Nu a fost să fie, iar jocul a curs din acel moment în favoarea lui Collins, care s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în sferturile competiției din Florida (în 2018, la prima apariție, a ajuns chiar până în semifinale).

Sorana Cîrstea regretă că nu a riscat mai mult în duelul cu Daniele Collins de la Miami

La finalul partidei, Sorana a recunoscut superioritata adversarei și a părut oarecum deprimată de nivelul extraordinar arătat de Collins, subliniind că aceasta a jucat mai bine decât de obicei. Ca și reproș, Sorana a spus că ar fi trebuit să fie mai agresivă în startul setului 2, când a avut șansa de a reveni în meci.
"A fost un meci complicat, nu pot să spun că am jucat prost, dar nu am făcut suficient. A fost un turneu bun. Astăzi, a jucat foarte bine, mult peste ce joacă în mod normal.După primul set, am simțit că a fost mult mai agresivă, a avut o mică șansă și în setul doi... Trebuia să-mi asum mai multe riscuri", a spus Sorana pentru Digi Sport.
Pentru Sorana urmează o binemeritată pauză, după care își va îndrepta atenția către sezonul de zgură, care va începe pentru ea la Stuttgart. Sportiva noastră va fi antrenată în perioada următoare de Albert Costa, fost campion la Roland Garros, care ar putea-o ajuta pe Sori să performeze foarte bine păe suprafața roșie.
"Voi merge câteva zile acasă, la București, abia aștept să-mi văd familia. Apoi, după o săptămână, mă voi întâlni cu noul meu antrenor Albert Costa la Barcelona. Cred că va urma turneul de la Stuttgart, înainte de Madrid", a adăugat Sorana.
În urma turneului din Florida, Sorana Cîrstea pierde ceva puncte WTA și va coborî câteva poziții în clasament (momentan e pe 27 în ierarhia LIVE), dar nu va ieși din top 30, ceea ce este un avantaj în perspectiva viitoarelor competiții majore la care va participa, pentru că va fi cap de serie în cotninuare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo