Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea știe unde să atace! Sloane Stephens și-a expus cea mai mare slăbiciune la Miami

Dani Morar

Actualizat 21/03/2024 la 11:06 GMT+2

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul 2 de la Miami Open și va evolua împotriva lui Sloane Stephens pentru un loc în 16-imi. Americanca a vorbit după duelul cu Angelique Kerber și și-a expus una dintre cele mai mari slăbiciuni, sportiva noastră putând să-și creeze un avantaj.

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Românca, învinsă de Sloane Stephens

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara de la Miami Open, acolo unde o va avea de înfruntat pe Sloane Stephens. În urma tragerii la sorți, românca a fost repartizată să joace împotriva câștigătoarei dintre Kerber și Stephens, iar americanca s-a impus cu 6-2, 6-3.
Cîrstea este singura româncă rămasă în competiție, după ce Simona Halep a cedat cu Paula Badosa, iar Jaqueline Cristian a pierdut în fața lui Diane Parry.
După duelul din primul tur, Sloane a vorbit deschis și nu s-a ferit să spună că are un mare deficit. Ea a recunoscut că încercă de multe ori să scurteze punctele, făcând tranziția din defensivă în ofensivă, motivând că nu mai are energia de a alerga la fel ca la 22 de ani. Acest lucru poate fi speculat de Sorana, care poate încerca să lungească fiecare punct, crescând astfel șansele ca adversara sa să greșească.
"Este dificil să joci împotriva lui Angie. Cumva, îmi place să joc împotriva ei, deși asta nu e bine pentru ea (n.r. râde). Simt că am jucat bine și am respectat planul de joc. Am făcut toate lucrurile bine pentru a intra în controlul partidei.
(n.r. Nu e niciodată ușor când două campioane de Grand Slam joacă în primul tur.) Primele tururi ale turneelor sunt mereu dificile. Te poți întâlni cu foste campioane de Grand Slam, cu jucătoare bune, dar care sunt mai jos în clasament. Trebuie să fii mereu pregătit pentru primul meci.
(n.r. joci bine și în defensivă și în ofensivă. Dar când evoluezi la nivel maxim, unde simți că excelezi?) Da, cred că e o combinație între atac și defensivă. Cred că asta e specialitate mea. Să transform apărarea în atac. Să mă asigur că pun presiune pe adversara mea și să îi fac viața grea. Am încercat să antrenez asta în ultimii ani și încerc să nu stau prea mult în defensivă deoarece îmbătrânesc. Încerc să joc agresiv, pentru că nu pot alerga încontinuu, nu mai am 22 de ani", a declarat Sloane Stephens, pentru Tennis Channel.

Sorana Cîrstea – Sloane Stehepns, al treilea duel din 2024

Meciul din turul al doilea de la Miami, dintre Cîrstea și Stephens, este al treilea din acest an, după ce acestea s-au mai duelat de două ori de la începutul lui 2024.
În prima întâlnire din an, în primul tur de la Doha, Sorana Cîrstea a ieșit învingătoare, depășind-o fără probleme pe americancă, scor 6-3, 6-2. Mai apoi, cele două s-au reîntâlnit tot în turul 1 la Indian Wells, unde Sloane Stephens și-a luat revanșa în fața româncei, câștigând 6-0, 7-5.
Per total, acestea au 4 întâlniri directe, iar înaintea meciului de la Miami Open există echilibru la victorii, fiecare jucătoare având câte două.
Înaintea duelurilor din 2024, cele două s-au mai întâlnit în primul tur de la Roland Garros, în 2022, când Stephens s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-0. Primul meci direct a fost în 2013, în turul 2 de la Dubai, terminat cu succesul româncei, tot în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-2.
Anul trecut, la Miami Open, Sorana a strălucit, ajungând până în semifinale, după un parcurs excelent. Atunci, românca a fost eliminată în penultimul act de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6.
Meciul dintre Sorana Cîrstea și Sloane Stephens, contând pentru turul al doilea, urmează să se dispute vineri, la o oră pe care organizatorii o vor anunța ulterior.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo