Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Soranei Cîrstea îi plac meciurile cu repetiție! După Stephens, va întâlni o adversară care a învins-o în 2024

Maria Olteanu

Publicat 23/03/2024 la 23:45 GMT+2

Sorana Cîrstea a obținut sâmbătă seara calificarea în turul 3 al turneului de 1000 de puncte de la Miami, după ce a cedat doar trei game-uri în jocul cu Sloane Stephens. Românca a practicat un joc foarte bun, iar în meciul următor are de luat o revanșă importantă după un eșec suferit la începutul acestui an.

Daria Kasatkina nu a avut milă de Sorana Cîrstea la Abu Dhabi

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea a trecut ca un fulger de Sloane Stephens, într-un joc care a durat mai puțin de o oră în turul 2 la Miami. Meciul a fost oprit vineri din cauza condițiilor meteo nefavorabile și reluat sâmbătă, cu victoria româncei, scor 6-2, 6-1.
Cîrstea și Stephens se mai întâlniseră de două ori în acest an, iar meciul de la Miami a reprezentat o revanșă pentru româncă, după ce pierduse ultima întâlnire directă, în turul 1 la Indian Wells, scor 6-0, 7-5.
Sorana a practicat un joc extrem de solid și nu i-a oferit prea multe șanse adversarei sale. După ce vineri a făcut 4-0 în doar 13 minute, sâmbătă a încheiat rapid setul care rămăsese blocat la 5-2.
În manșa secundă, cea de-a 19-a favorită de la Miami a continuat să defileze și a închis jocul la capătul a 52 de minute de tenis efectiv, care s-au întins însă pe durata a două zile.
Sorana continuă aventura la Florida, unde anul trecut a ajuns până în semifinale, iar în turul al treilea are parte de o misiune mai complicată, în fața favoritei numărul 10.

Sorana Cîrstea are de luat o revanșă în turul 3 la Miami

Înaintea meciului cu Stephens, Sorana glumea afirmând că și-ar dori să mai încerce și alte adversare în viitor, după ce se întâlnise deja cu americanca de două ori de la începutul anului.
Românca are parte însă de un nou duel cu repetiție în turul 3 al competiției de la Florida, dar, mai presus de asta, și șansa unei revanșe de luat.
În următoarea fază a competiției, Cîrstea se va duela pentru un loc în optimi cu Daria Kasatkina, jucătoare care a învins-o deja în 2024.
Cele două s-au întâlnit în sferturi de finală la Abu Dhabi, într-un meci dominat clar de rusoaică, care i-a permis Soranei să câștige doar două game-uri, impunându-se fără drept de apel, 6-2, 6-0.
Înaintea confruntării din acest an, cele două se mai întâlniseră de două ori, în 2021 și 2018, atunci când își împărțiseră victoriile.
În 2021, la Roland Garros, Sorana s-a impus, scor 6-3, 6-2, iar în 2018, la Madrid, Kasatkina a ieșit învingătoare, scor 6-3, 6-1.
Întâlnirea din turul 3 de la Miami reprezintă pentru jucătoarea noastră șansa de a-și lua revanșa după meciul pierdut la începutul acestui an și șansa de a restabili egalitatea la general în confruntările cu jucătoarea din Rusia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo