Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Collins, fără perdea, după titlul de la Miami: "Am niște probleme de sănătate"

Nicu Savin

Actualizat 31/03/2024 la 10:38 GMT+3

Știrile dimineții | Danielle Collins a dat peste cap toate calculele specialiștilor, după ce a câștigat titlul de la Miami primul la un terneu WTA 1000 al carierei. La finalul meciului cu Rybakina din ultimul act, americanca a repetat că nu se gândește să-și amâne finalul carierei, programat la sfârșitul acestui sezon, din motive medicale.

Danielle Collins of the United States poses with the champions trophy after defeating Elena Rybakina of Kazakhstan in the womens singles final on Day 15 of the Miami Open Presented by Itau at Hard Rock Stadium on March 30, 2024 in Miami Gardens, Florida.

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Danielle Collins, hotărâtă să-și încheie cariera la finalul anului

Danielle Collins a obținut victoria carierei la Miami, unde a cucerit cel mai important titlu al său, primul la un turneu WTA 1000. În finală, americanca a învins-o pe Elena Rybakina, scor 7-5, 6-3, dar nici măcar acel succes nu o va convinge să revină asupra deciziei de a se retrage la sfârșitul anului. Sportiva din SUA a explicat zilele trecute că va agăța racheta în cui din cauza unor prpbleme de sănătate care nu-i permit să procreeeze, iar aseară a dezvăluit din nou că nu va juca dincolo de finele anului.
"Nu, nu-mi reconsider retragerea. Îți multumesc totuși. Simt că aceste tipuri de întrebări vin dintr-un loc pozitiv, mulți oameni ar dori să continue să-mi privească jocul. După cum am spus, am niște probleme de sănătate și asta îngreunează lucrurile în afara terenului. Sper că toată lumea poate respecta decizia, este ceva foarte personal.", a spus Collins, citat de puntodebreak.com.
Danilelle Collins a devenit a 2-a jucătoare din istorie care triumfă la Miami fără să fie cap de serie, după Kim Clijters (2005), și a 3-a care se impune la competiția din Florida după ce a împlinit 30 de ani, după Chris Evert (1986) și Petra Kvitova (2023).
Collins a spus la conferința de presă că nu va uita niciodată ziua în care a câștigat cel mai important trofeu al carierei și a insistat că succesul său este practic o minune, după problemele medicale pe care le-a avut recent.
"Este un vis devenit realitate să joc la nivelul la care am jucat constant în ultimele două săptămâni. A fost o aventură pentru mine. Am ajuns în prima mea finală WTA 1000 la vârsta de 30 de ani, a fost un drum diferit față de ceea ce am experimentat până acum. A fost incredibil să ies pe teren astăzi și să simt energia fanilor, care a fost mpresionantă. Nu voi uita niciodată această zi, tocmai din acest motiv. Oriunde m-am uitat, erau oameni care mă încurajau. A fost dificil să ascund emoțiile pentru tot sprijinul primit. Trăim pentru astfel de momente, a fost cu adevărat special.
Am revenit după o accidentare pe care am avut-o la Austin. M-am simțit absolut devastată că nu am putut termina acel turneu, este un eveniment foarte important pentru mine, unul dintre favoritele mele. Apoi am fost la Indian Wells și am avut câteva zile libere. Au fost zile în care nu puteam merge. Din fericire, grație fizioterapiei, am reușit să controlăm situația. După Indian Wells am putut să mă antrenez două zile la rând. M-am simțit foarte încrezătoare.", a spus Collins.

2.Steaua, out în sferturile EHF European Cup!

CSA Steaua Bucureşti a ratat calificarea în semifinalele competiţiei masculine de handbal EHF European Cup, după ce a fost învinsă de Valur Reykjavik, cu scorul de 36-30 (21-12), sâmbătă seara, în Islanda, în manşa secundă a sferturilor de finală, scrie Agerpres.
Valur câştigase şi la Chiajna, în urmă cu o săptămână, cu scorul de 36-35.
Doar primele 5-6 minute au fost echilibrate în meciul de la Reykjavik, după care gazdele au preluat controlul şi aveau la pauză un avans de nouă goluri, 21-12.
Ecartul maxim a fost de zece goluri, 32-22 (min. 49), însă Steaua a redus diferenţa pe final, când soarta calificării era deja decisă.
Pentru Steaua au marcat Gabriel Sebastian Burlacu 6 goluri, Nemanja Grbovic 5, Ciprian Şandru 4, Alexandru Mihai Tărîţă 4, Seyed Alireza Mousavi Ghalehmirz 3, Ovidiu Irimia 2, Valentin Ghionea 2, Savo Mester 1, Claudiu Alexandru Mazilescu 1, Krsto Milosevic 1.
Ionuţ Iancu a apărat 5 aruncări (18,52%), iar Alexandru Mihai Paşca a parat 3 (21,43%).
Golurile gazdelor au înscrise de Alexander Pettersson 9, Magnus Oli Magnusson 6, Robert Hostert 4, Andri Finnsson 4, Benedikt Gunnar Oskarsson 4, Bjoergvin Pall Gustavsson (portar) 2, Ulfar Pall Monsi Thordarsson 2, Vignir Stefansson 2, Tjorvi Tyr Gislason 1, Isak Gustafsson 1, Allan Nordberg 1.
Bjoergvin Pall Gustavsson a încheiat cu 19 intervenţii (42,22%).Meciul a fost arbitrat de portughezii Ruben Maia şi Andre Nunes, iar delegat EHF a fost feroezul Kristian Johansen.
În semifinale, Valur o va înfrunta pe Minaur Baia Mare, care s-a calificat după dubla cu austriecii Bregenz Handball (37-31 şi 28-30).

3.PSV a pierdut primul meci în campionat în acest sezon

Echipa PSV Eindhoven a suferit primul său eşec după 42 de meciuri în campionatul de fotbal al Olandei, 27 dintre ele în acest sezon, înclinându-se sâmbătă pe terenul formaţiei NEC Nijmegen (scor 1-3), informează EFE.
PSV a deschis scorul prin Johan Bakayoko (20), însă gazdele au egalat în finalul primei reprize, în urma unui penalty transformat de Lasse Schone (43), iar apoi au mai înscris de două ori după pauză, prin Kodai Sano (49) şi Sylla Sow (63).
În ciuda acestei înfrângeri, prima în actuala ediţie din Eredivise, venită după 23 de victorii şi 3 remize, PSV Eindhoven a rămas lider autoritar al clasamentului, cu un avans de zece puncte faţă Feyenoord Rotterdam, care va primi duminică vizita formaţiei FC Utrecht.
Gruparea din Eindhoven, antrenată de Peter Bosz, speră să-şi treacă în palmares la finalul sezonului al 25-lea titlu de campioană a Olandei, primul după cel cucerit în ediţia 2017-2018.
Până în prezent, doar Ajax Amsterdam a devenit campioană în Eredivisie fără să piardă niciun meci, în sezonul 1994-1995.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo