Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wozniacki îi condamnă pe organizatorii Miami Open că au invitat-o pe Simona Halep în concurs? Opinie tranșantă

Maria Olteanu

Actualizat 20/03/2024 la 09:37 GMT+2

Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis, după suspendarea pentru dopaj care a venit la US Open 2022. Sportiva noastră a primit un wildcard de la organizatorii de la Miami Open, însă Caroline Wozniacki a declarat după primul meci în Florida că aceștia nu au procedat corect și că Halep nu ar fi trebuit să fie invitată în concurs.

Rezumatul primului meci jucat de Simona Halep după suspendare, la Miami, cu Badosa

Simona Halep a cedat primul ei meci de la revenire, scor 6-1, 4-6, 3-6, cu Paula Badosa, numărul 80 mondial, chiar dacă a câștigat primul set, după 19 luni de pauză.
Înaintea meciului Simonei, pe același teren, daneza Caroline Wozniacki a trecut în minimum de seturi de la Clara Burel, pentru a avansa în turul al doilea al competiției de 1000 de puncte de la Miami.
După succesul din runda inaugurală, Wozniacki a vorbit despre revenirea pe teren și în circuit a Simonei Halep, care nu mai jucase un meci oficial de la US Open 2022, atunci când a fost testată pozitiv.
Acum, pentru a-i permite reîntoarcerea în circuit, organizatorii comeptițiilor trebuie să îi ofere acesteia wild-carduri. Primul a venit de la Miami, unde Simona s-a întors pe teren.
După decizia organizatorilor de a o invita pe Halep în concurs, Wozniacki și-a exprimat punctul de vedere, susținând că sportivii depistați pozitiv nu trebuie să aibă parte de astfel de favoruri în momentul întoarcerii.

Wozniacki, vehementă în ceea ce privește revenirea lui Halep, după scandalul de dopaj

Caroline Wozniacki spune că nu crede că jucătorii ar trebui să primească wildcard-uri după ce au fost depistați pozitiv la testele antidoping.
După primul ei meci la Miami Open, aceasta a fost întrebată de situația Simonei Halep, explicând de ce consideră că jucătoarea noastră nu ar fi trebuit să fie invitată la Florida.
"În primul rând, întotdeauna mi-a plăcut Simona. Am avut întotdeauna o relație bună.
Am fost foarte deschisă în trecut în legătură cu ceea ce simt despre dopaj. Cred că părerea mea despre dopaj este aceeași. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toată lumea. Din nou, nu mă refer direct la Simona, dar dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost depistat pozitiv la dopaj...
Înțeleg de ce un turneu vrea să aibă o mare vedetă la start, dar cred că nu este o critică la adresa nimănui. Este convingerea mea personală prin care cred că oamenii ar trebui să nu primească wild card-uri după perioada de suspendare pentru dopaj.
Dacă vrei să te întorci, și a fost o greșeală, înțeleg, dar ar trebui să muncești pentru a urca.
Este evident că situația Simonei s-a prelungit de mult timp. I s-a redus suspendarea. Nu a fost o iertare, ci o reducere a pedepsei. Acum nu a mai jucat pentru o vreme și se va întoarce.
Din nou, sper doar la un sport curat. Asta este tot ce îmi doresc. Vreau să există modele bune pentru tânăra generație.
Este un sport în care sunt mulți bani, multă competitivitate, mulți concurenți. Îmi doresc o luptă corectă.
Întotdeauna am fost un atlet foarte cinstit și întotdeauna m-am uitat la tot ceea ce am luat. Chiar și când iau Tylenol este ceva ce verific de 2-3 ori. Vreau ca ai mei copii să se uite în sus și să spună: 'Știți ceva, vreau să joc tenis și vreau să joc corect'.
Încă mai am o șansă. Vreau să concurez în mod cinstit cu toți ceilalți. Acesta este punctul meu de vedere și modul în care îmi cresc și copiii. Să lupt corect. Nu contează unde vei fi, ce vrei să faci, dar fă-o cu o mentalitate corectă.", a susținut Caroline Wozniacki, după primul tur de la Miami Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo