Mihaela Buzărnescu, 32 de ani și locul 137 în clasamentul mondial, va juca luni, pe 11 ianuarie, al treilea său meci în 16 luni, împotriva spaniolei Lara Arruabarrena(165 WTA)! Bucureșteanca este cotată cap de serie 22 în calificările pentru Australian Open, turneu transmis în perioada 8-21 ianuarie pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Românca s-a acomodat deja cu atmosfera de la Dubai, acolo unde a mai jucat în 2019. "Este aceeași bază, sunt aceleași condiții, doar că acum noi nu avem voie să ieșim din anumite zone ale hotelului, nu avem voie să ieșim din hotel, totul este strict pentru a ne proteja de exterior și de turiști. Sigur că a fost un ajutor, pentru că s-a găsit o modalitate de a se juca calificările acestui concurs. Pentru mine este o veste neplăcută că sunt nevoită să joc calificări și la acest turneu. Și la Roland Garros am avut ghinionul de a rămâne prima pe lista de ‘alternates’ și a trebuit să joc calificări, acum am rămas a doua. Dar acum mă simt mult mai bine din toate punctele de vedere și orice meci contează”, a declarat Mihaela Buzărnescu pentru Eurosport.
M-am îmbunătățit foarte mult atât în ceea ce privește tenisul, cât și pregătirea fizică și sper, cu meciuri jucate – pentru că acestea lipsesc, să prind încredere. M-am bucurat în ultimul timp de antrenamentele făcute acasă, m-am antrenat la un nivel ridicat, fizic și psihic. | Mihaela Buzărnescu
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 3 ORE
Buzărnescu, pregătită pentru calificările Australian Open
Deși organizatorii de la Australian Open au anunțat măsuri drastice împotriva celor care încalcă regulile anti-Covid, Mihaela Buzărnescu are încredere în deciziile de la Melbourne: "Nu mă sperie deloc regulile din Australia, așa a fost și la US Open sau la Roland Garros. Și e foarte bine că toți organizatorii încearcă să ne țină departe de contactul cu alți oameni, cu publicul, cu turiștii și faptul că suntem testați periodic contează foarte mult".
Românca a mărturisit pentru Eurosport că, deocamdată, nu și-a schițat un plan exact pentru plecarea în Australia.
"Nu mi-am făcut încă niciun plan pentru Australia. Nu vreau să mă gândesc decât la meciurile de aici (n.r. - calificările din Dubai) și atât. Să joc eu bine, să am un nivel bun, pentru că atunci când joci automat vin și meciurile câștigate și rezultatele bune", ne-a declarat Mihaela Buzărnescu.
„Miki” vorbește candid despre așteptările ei pentru următoarea perioadă. "Nu mă aștept să am rezultate fenomenale de la bun început. Și sper că și cei care urmăresc meciurile nu vor fi la fel de critici cum au fost la cele două concursuri jucate de mine anul trecut. Pentru că este foarte grea o revenire, dar ușor-ușor... eu îmi doresc cel mai mult să revin, mai mult decât oricine. Nu am nimic de pierdut. O iau de jos cum am făcut-o mereu și sper să mă bucur de mine, să nu pun presiune, să mă bucur de faptul că pot să joc din nou concursuri, că sunt sănătoasă și pot să fac ceea ce îmi place cel mai mult", a concluzionat Buzărnescu pentru Eurosport.
Mă simt sănătoasă - cel mai important lucru și dornică să reiau activitatea sportivă, încât nu-mi doresc decât să am parte de un an cu multe meciuri jucate și acumulare de încredere. | Mihaela Buzărnescu
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 8 ORE
Tenis
Rublev i s-a opus lui Putin și e mândru de ce a făcut
ACUM 8 ORE