Gael Monfils a făcut o mutare importantă înainte de startul oficial în sezonul 2021, angajându-și unul dintre cei mai experimentați antrenori pentru a-l ajuta să depășească o perioadă destul de dificilă a carierei.
Recunoscut drept unul dintre cei mai atletici și spectaculoși jucători din ATP, dar imprevizibil și capricios, cel mai bun jucător francez al momentului încearcă să își găsească motivația necesară pentru a obține din nou rezultate notabile, luându-l în echipă pe austriacul Gunther Bresnik, antrenorul de cursă lungă al lui Dominic Thiem din copilărie până la afirmarea pe scena mare a tenisului, dar și un om important în carierele lui Boris Becker sau Henri Leconte.
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31

Monfils, demotivat de absența fanilor

Un uriaș talent, Gael Monfils a fost unul dintre jucătorii pentru care pandemia de coronavirus a schimbat radical lucrurile în 2020.
În primele două luni ale sezonului trecut, Monfils își stabilise un nou record în carieră, câștigând pentru prima dată două titluri într-un sezon (Montpellier și Rotterdam) și înregistrase un bilanț excelent de 16 victorii din 19 meciuri, singurele sale înfrângeri venind la Novak Djokovic și Dominic Thiem, care aveau să își dispute finala Australian Open. Ultimul turneu jucat de Monfils înainte de izbucnirea pandemiei a fost cel de la Dubai, rămas până la finalul anului și ultimul turneu la care a obținut vreo victorie: francezul a pierdut mai apoi în primul tur la toate cele patru turnee disputate post-pandemie, la Roma, Hamburg, Roland Garros și Viena, reușind să câștige un singur set per total. Monfils declara, franc, că îi este foarte dificil să joace fără spectatori în tribună sau cu doar câțiva oameni.
Este foarte dificil pentru mine să mă simt bine pe teren, nu simt jocul, mi se pare greu. Am adunat multă tristețe în mine. | Gael Monfils
Gael Monfils a preferat în câteva rânduri să meargă pe circuit fără antrenor, însă acum, după colaborări cu Liam Smith, Leon Smith, Roger Rasheed sau Jan de Witt, mizează totul pe un tehnician recunoscut pentru severitatea sa, dar și cu rezultate palpabile.
Recent, Bresnik a ținut capul de afiș în presa internațională cu o dispută dură pentru bani cu Dominic Thiem, ajunsă până în sala de judecată.

Monfils va juca mai întâi în ATP Cup. Problema pe care o are la Australian Open

Gael Monfils își va începe sezonul 2021 la ATP Cup, din postura de lider al echipei Franței chiar într-o grupă cu Austria lui Dominic Thiem și Italia.
Franța mizează la ATP Cup pe Monfils și Benoit Paire, acesta din urmă având și el probleme după reluarea circuitului, înregistrând o singură victorie pe zgura de la Roland Garros. Într-o situație similară se află și italianul Fabio Fognini, de la italieni, acesta nereușind să lase în urmă intervențiile chirurgicale suferite la ambele glezne.

Gael Monfils și Elina Svitolina

Credit imagine: Eurosport

Una dintre dezamăgirile lui Gael Monfils este că pe durata șederii în Australia va fi izolat de partenera sa de viață, Elina Svitolina, din cauza regulilor anti-Covid.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Erste Bank Open
Dominic Thiem, în turul doi la Viena, după un meci de aproape 3 ore cu Tommy Paul
25/10/2022 LA 21:12
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
01/10/2022 LA 12:32