Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal nu poate confirma prezența la Monte Carlo! Anunțul îngrijorător al spaniolului

Nicu Savin

Actualizat 28/03/2023 la 16:45 GMT+3

Rafa Nadal nu a mai jucat de la Australian Open, iar toate indiciile duceau către o revenire a sa pe teren la Monte Carlo, primul mare turneu din sezonul de zgură. Vorbind despre momentul întoarcerii sale, ibericul a negat că prezența sa în Principat e 100% sigură. "Matadorul" a admis că este într-o fază de intensificare a antrenamentelor, dar nu poate spune cu exactitate când va juca din nou.

Nadal - Mcdonald - Australian Open Rezumat

Rafa Nadal a avut un start de sezon de uitat. După ce a pierdut cele două meciuri jucate la United Cup, cu Norrie și De Minaur, ibericul s-a oprit prematur și la Australian Open, fiind învins în turul secund de Mackenzie McDonald (0-3 la seturi), într-un meci în care s-a chinuit vizibil din cauza problemelor medicale.
Ulterior, Rafa a anunțat că este vorba despre o accidentare serioasă la șold și cu trecerea timpului a devenit clar că revenirea sa se va produce odată cu începerea sezonului de zgură. Directorul turneului Masters de la Monte Carlo a afirmat în urmă cu puțin timp că Rafa a fost primul jucător care s-a înscris la competiția din Principat, dar prezența sa acolo nu e deloc sigură.

Rafa Nadal: "Nu pot confirma că voi juca la Monte‐Carlo"

Ieri, Nadal a negat că va juca 100% la Monte Carlo, subliniind că zvonurile apărute în presă sunt nefondate. Chiar dacă a început antrenamentele pe zgură de aproximativ două săptămâni și a menționat că se află într-o faază de intensificare a pregătirii, "Matadorul" a precizat că nu poate spune cu exactitate când va reveni la competiții.
"Nu știu cine răspândește această informație (n.r. că și-a confirmat prezența la Monte Carlo). Dacă ar fi adevărată, aș confirma, dar, din păcate, nu pot. Îmi urmăresc drumul meu și nu știu când voi juca din nou, ăsta e adevărul. Sunt într-o fază de intensificare a muncii. Dacă aș ști când mă voi întoarce, aș spune, dar nu știu . Nu pot confirma că voi juca la Monte‐Carlo, lucrurile se văd de la zi la zi. Prefer să spun lucruri când le cunosc cu adevărat", a spus Nadal, citat de Marca.
Mastersul de la Monte Carlo etse programat în perioada 9-16 aprilie. Dacă nu va putea juca la acel turne, probabil că Rafa Nadal va reveni pe teren la turneul de la Barcelona, care va avea loc în perioada 17-23 aprilie.
Principalul obiectiv al lui Nadal pentru perioada următoare este câștigarea celui de-al 15-lea titlu la Roland Garros, ceea ce l-ar aduce din nou în fața lui Djokovic la numărul de titluri de Grand Slam (momentan sunt la egalitate, ambii cu câte 22 de trofee). Prefațând Openul Francez, Toni Nadal, unchiul și fostul antenor al lui Rafa, a admis că nimic nu e sigur în privința stării fizice a ibericului, deoarece problemele medicale l-ar putea împiedica oricând să joace cel mai bun tenis al său. Mai mult, Toni Nadal l-a plasat pe Rafa abia pe locul doi în topul favoriților pentru Grand Slam-ul parizian, după Alcaraz, dar în fața lui Djokovic.
Toate turneele Masters sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (iOS și Android).
Programul transmisiunilor de marți, de la Miami
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo