Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea câștigă după 5 luni. Românca, succes în decisiv la Abu Dhabi, cu Garcia. Urmează meciul cu Sakkari

Maria Olteanu

Actualizat 05/02/2024 la 14:04 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a impus luni în primul tur al competiției de 500 de puncte de la Abu Dhabi. Românca a pierdut primul set, dar a câștigat în decisiv și merge cu o victorie după aproape trei ore în turul următor al competiției, unde se va întâlni cu favorita numărul 3, Maria Sakkari.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a debutat luni dimineață la turneul de 500 de puncte de la Abu Dhabi, prima competiție la care participă după eliminarea din turul 1 de la Australian Open. Sportiva noastră a avut un început de an deloc bun, cedând prematur la primul turneu major din 2024. Cîrstea a pierdut încă din primul tur la Melbourne, după un început extrem de solid de partidă. Chinezoaica Yafan Wang a revenit extraordinar de la 0-6, 1-4 și s-a impus în set decisiv, după aproape două ore de joc.
Cu gândul de a-și recăpăta ritmul după o perioadă extrem de complicată, Sorana a debutat la începutul acestei săptămâni la competiția de la Abu Dhabi, turneu WTA 500, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia.
Înaintea jocului de astăzi, raportul întâlnirilor directe era egal, 2-2, Sorana având însă de partea ei ultimele două victorii, la Indian Wells și Miami, în 2023.
Jocul de luni a început bine pentru sportiva noastră, care a condus în startul partidei, dar a cedat din nou inexplicabil în finalul manșei.

Sorana Cîrstea, meci încins în primul tur de la Abu Dhabi

Jucătoarea clasată pe 26 WTA a condus cu 3-0, după un break făcut rapid în joc în fața adversarei clasate cu 5 poziții mai sus în ierarhia mondială. Sorana părea că se îndreaptă spre câștigarea categorică a primului set, dar de la 4-1 în favoarea ei totul s-a năruit. Și-a pierdut serviciul și i-a permis Carolinei Garcia să egaleze la 4 și să reintre în meci.
Asta s-a și întâmplat pentru că, deși Sorana a continuat să rămână cu un pas în față, la 5-4 și 6-5, Garcia și-a trecut setul în dreptul ei. Româncă a avut chiar două mingi de set la 6-5, dar a pierdut tiebreak-ul, cu 7-4, după mai multe erori.
Condusă cu 0-1 la seturi, Sorana a pierdut primul game al actului al doilea, resimțind tot mai mult presiunea pe umeri.
Chiar și așa, sportiva noastră a ținut aproape de adversara ei, începutul setului fiind unul extrem de echilibrat. Cel mai complicat game al setului secund a fost cel de-al șaselea, cu Garcia având o opțiune serioasă de a face break, dar cu Sorana foarte concentrată, egalând situația la 3.
Sorana a avut un final mai bun de set și la 4 egal a reușit break-ul, fiind cu un pas în fața adversarei și având o șansă bună de a egala situația la general. Garcia a avut 5 mingi de break, dar Cîrstea a câștigat până la urmă game-ul și setul, împingând jocul în decisiv.
Citește și:

Sorana Cîrstea, victorie în primul tur la Abu Dhabi

După 1-1 la seturi, sportiva din România a început foarte bine manșa decisivă. Cîrstea a făcut break în startul setului al treilea, iar mai apoi l-a consolidat cu un game câștigat pe propriul serviciu. Garcia nu a mai greșit a doua oară și a venit la 2-1, dar Sorana a fost și ea perfectă pe propriul serviciu și a refăcut ecartul de două game-uri, 3-1. S-a făcut 4-2 pentru româncă, care a avut șansa chiar să meargă la 5-2, dar Garcia a venit la 4-3.
Jucătoarea noastră nu a greșit, a mers la 5-3 pe propriul serviciu, iar mai apoi Garcia a venit din nou aproape, chiar dacă Sorana a fost la două mingi distanță de turul secund al competiției.
Până la urmă, Sorana s-a impus cu 6-4, la capătul unui joc de aproape 3 ore.
În turul al doilea de la Abu Dhabi, Sorana va avea o misiune mult mai dificilă, urmând a se duela cu Maria Sakkari, locul 9 WTA, deja calificată în această manșă a turneului.

Urmează o perioadă de foc pentru Sorana Cîrstea

Sorana traversează o perioadă nu tocmai bună din cariera sa, având până la meciul de luni 6 înfrângeri consecutive și 5 eliminări la rând în primul tur al turneelor la care a participat.
Ultimul succes al româncei data din septembrie 2023, din turul 1 al turneului de la Ningbo Open, atunci când a câștigat cu Claire Liu, scor 7-5, 4-6, 6-3.
De atunci, Sorana a ținut-o din înfrângere în înfrângere. A pierdut în turul 2 al turneului din China, cu Katerina Siniakova, scor 3-6, 5-7, și mai apoi a fost eliminată pe rând, după doar primul meci jucat, la următoarele turnee la care s-a aflat, China Open, Transylvania Open, Brisbane, Adelaide și Australian Open.
Pentru Sorana urmează acum o perioadă extrem de încărcată și importantă în același timp, odată ce se apropie Sunshine Double, unde a avut rezultate fabuloase anul trecut.
În 2023, Sorana a ajuns până în faza sferturilor de finală la Indian Wells, fiind eliminată de liderul Iga Swiatek, scor 6-2, 6-3, și mai apoi până în semifinale la Miami, unde a fost eliminată în penultimul act de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6.
Având în vedere rezultatele foarte bune de la Indian Wells și Miami, Cîrstea are acum de apărat 605 puncte la cele două turnee, iar dacă va fi eliminată rapid din competiții riscă chiar să părăsească TOP 50 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo