Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, în sferturi la Abu Dhabi! Românca a surclasat-o pe Sakkari, jucătoare de top 10 WTA

Maria Olteanu

Actualizat 07/02/2024 la 18:14 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a impus clar în această seară, scor 6-2, 6-1 în optimile de finală ale competiției de la Abu Dhabi, în fața grecoaicei Maria Sakkari, favorită numărul 3 a competiției. Românca a jucat perfect și merge în sferturile de finală ale turneului, unde se va duela cu Daria Kasatkina.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a avut un start de sezon dezamăgitor, pierzând în primul tur la toate cele 3 turnee pe care le-a jucat în Australia, dar sportiva noastră a oprit luni dimineața seria acestor eșecuri, după o victorie în set decisiv obținută în fața Carolinei Garcia. În primul tur al turneului de la Abu Dhabi, franțuzoaica a câștigat primul set la tie-break, dar Sorana nu a cedat. Românca și-a ridicat nivelul și a greșit mai puțin ca adversara, impunându-se în final cu scorul de 6-7, 6-4, 6-4, după mai bine de două ore și jumătate de luptă.
Calificată în optimile competiției de 500 de puncte, Sorana a revenit pe teren miercuri seara, în jocul contra favoritei numărului 3 de la Abu Dhabi, grecoaica Maria Sakkari, care a avut tur liber la început, datorită statutului de cap serie.
Partida din această seară a început foarte bine pentru sportiva noastră, care a reușit break-ul de la primul game jucat. Sportiva clasată pe locul 9 WTA nu s-a regăsit, iar Sorana a continuat să joace foarte bine, și-a consolidat break-ul și mai apoi a mai reușit unul, mergând la 3-0. Cîrstea nu i-a dat prea multe șanse lui Sakkari și s-a desprins la 4-0. Adversara ei a încercat revenirea, a făcut 4-1 și mai apoi a salvat nu mai puțin de șase mingi de set la 5-1, dar insuficient, pentru că jucătoarea noastră a trecut primul set în dreptul ei, 6-2, după 41 de minute de joc.
Citește și:

Sorana Cîrstea, succes mare în fața favoritei numărul 3 de la Abu Dhabi

Cu un moral excelent după o primă manșă în care a dictat ritmul pe teren, Sorana a început la fel de bine și setul secund.
Startul a fost tras la indigo cu startul primului set, Sorana făcând break încă din primul game. Mai apoi, Cîrstea l-a consolidat, s-a dus la 2-0, dar Sakkari nu a mai greșit din nou pe propriul serviciu și a strâns scorul la 2-1.
Chiar și așa, jucătoarea noastră a condus partida, a mai făcut un break și a luat o opțiune serioasă la câștigarea celui de-al doilea set, mergând la 4-1. Mai apoi, pe propriul serviciu, Sorana s-a distanțat la 5-1. Jocul s-a terminat până la urmă după o oră și 15 minute de joc, cu 6-2, 6-1 în favoarea româncei.
În sferturile de finală ale competiției de la Abu Dhabi, Sorana se va duela cu Daria Kasatkina, favorita numărul 7 a competiției.

URMEAZĂ O PERIOADĂ DE FOC PENTRU SORANA CÎRSTEA

Sorana traversează o perioadă nu tocmai bună din cariera sa, având până la victoria de luni, din primul tur de la Abu Dhabi, 6 înfrângeri consecutive și 5 eliminări la rând în primul tur al turneelor la care a participat.
Până la victoria de luni, ultimul succes al româncei data din septembrie 2023, din turul 1 al turneului de la Ningbo Open, atunci când a câștigat cu Claire Liu, scor 7-5, 4-6, 6-3.
De atunci, Sorana a ținut-o din înfrângere în înfrângere. A pierdut în turul 2 al turneului din China, cu Katerina Siniakova, scor 3-6, 5-7, și mai apoi a fost eliminată pe rând, după doar primul meci jucat, la următoarele turnee la care s-a aflat, China Open, Transylvania Open, Brisbane, Adelaide și Australian Open.
Pentru Sorana urmează acum o perioadă extrem de încărcată și importantă în același timp, odată ce se apropie Sunshine Double, unde a avut rezultate fabuloase anul trecut.
În 2023, Sorana a ajuns până în faza sferturilor de finală la Indian Wells, fiind eliminată de liderul Iga Swiatek, scor 6-2, 6-3, și mai apoi până în semifinale la Miami, unde a fost eliminată în penultimul act de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6.
Având în vedere rezultatele foarte bune de la Indian Wells și Miami, Cîrstea are acum de apărat 605 puncte la cele două turnee, iar dacă va fi eliminată rapid din competiții riscă chiar să părăsească TOP 50 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo