Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, performanță fabuloasă la Abu Dhabi! Niciodată nu a mai reușit așa ceva în carieră

Nicu Savin

Actualizat 07/02/2024 la 20:30 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Abu Dhabi, după ce a învins-o cu 6-2, 6-1 pe Maria Sakkari. Victoria de azi e una de referință în cariera sportivei noastre, care nu cedase niciodată în carieră mai puține game-uri într-un meci în fața unei adversare de top 10 WTA.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea a trecut cu bine peste startul de sezon mai puțin reușit, în care a fost eliminată în primul tur la toate cele 3 turnee la care a participat în Australia (Brisbane, Adelaide și Australian Open), și a ajuns într-o formă de vis la turneul de la Abu Dhabi din această săptămână.
După ce a revenit superb în meciul cu Caroline Garcia din runda inaugurală, câștigând în 3 seturi, sportiva noastră "a dat de pământ" cu Maria Sakkari (9 WTA), a 3-a favorită a competiției. Sorana a avut nevoie de numai o oră și 17 minute pentru a se impune cu 6-2, 6-1

Sorana Cîrstea i-a predat o lecție de tenis Mariei Sakkari la Abu Dhabi și a bifat o premieră în carieră

Aceasta a fost a 20-a victorie din cariera Soranei contra unei jucătoare de top 10 WTA. Chiar dacă în trecut a obținut succese mult mai importante împotriva unor jucătoare de top, la competiții mai tari sau în faze mai avansate, meciul de azi va rămâne unul de referință în cariera româncei.
Prin faptul că a pierdut doar 3 game-uri, această victorie e cea mai clară din cariera Soranei în fața unei adversare clasate în primele 10 în ierarhia mondială. Până acum, pe primul loc în în acest sens era victoria în fața Carolinei Garcia de la Miami 2023. Franțuzoaica era atunci pe locul 4 în lume, dar s-a lovit ca de un zid de Cîrstea, care s-a impus cu 6-2, 6-3, în turul al doilea.
Pentru un loc în careul de ași al turneului din Emirate, Sorana Cîrstea se va duela cu Daria Kasatkina (14 ATP), cap de serie 7. Rusoaica a trecut în primele două tururi de Diane Parry (2-1 la seturi) și Ashlyn Krueger (2-0 la seturi). Va fi prima întâlnire directă pe hard între Cîrstea și Kasatkina. Cele două s-au mai duelat de două ori, pe zgură, împărțindu-și victoriile: rusoaica s-a impus la Madrid 2018, iar românca și-a luat revanșa la Roland Garros 2021.

URMEAZĂ O PERIOADĂ DE FOC PENTRU SORANA CÎRSTEA

Forma arătată de Sorana la Abu Dhabi este îmbucurătoare mai ales pentru viitorul apropiat. Pentru româncă urmează acum o perioadă extrem de încărcată și importantă în același timp, odată ce se apropie turneele care formează Sunshine Double, unde a avut rezultate fabuloase anul trecut, astfel că are multe puncte de apărat.
În 2023, Sorana a ajuns până în faza sferturilor de finală la Indian Wells, fiind eliminată de liderul Iga Swiatek, scor 6-2, 6-3, și mai apoi până în semifinale la Miami, unde a fost eliminată în penultimul act de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6.
Având în vedere rezultatele foarte bune de la Indian Wells și Miami, Cîrstea are acum de apărat 605 puncte la cele două turnee, iar dacă va fi eliminată rapid din competiții riscă chiar să părăsească TOP 50 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo