Ziua a 2-a de la US Open 2020 a debutat cu un meci thriller pe Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis a lumii. Deși în prezent ocupă locul 115 ATP, Andy Murray și-a arătat clasa de mare campion al sportului-alb, reușind un meci de luptă marcă-înregistrată.
Nishioka, cu nouă ani mai tânăr decât Andy și bazându-se pe un joc extrem de similar cu formula care l-a consacrat pe britanic, a dominat ostilitățile în primele 90 de minute, reușind să câștige cu scor identic, 6-4, mai întâi manșa inaugurală - printr-un break în game-ul al șaptelea, apoi pe a doua - după un start excelent, în care s-a desprins la 4-0. Faptul că a pierdut șapte din opt game-uri jucate în fazele inițiale ale meciului nu l-a descurajat pe Murray, care a demarat cursa de urmărire încă din setul doi, limitând proporțiile scorului în acel act. Murray a fost nevoit să recupereze un break și în setul trei, echilibrând la 3-3 după ce Nishioka condusese cu 2-0, iar în tie-break a pus în acțiune întreaga exepriență acumulată, îmbunătățindu-și bilanțul carierei la tie-break-uri câștigate, 203 la 124.
Setul patru s-a încheiat fără vreun break, deși Murray a tras din greu pentru a salva cinci mingi de break. Nishioka a capotat în tie-break, deși se impusese cu lejeritate la serviciu în acel set, iar britanicul a obținut astfel dreptul de a lupta în decisiv. Nici setul cinci nu a fost unul simplu pentru campionul din 2012, Murray fiind nevoit să revină din nou, după ce a cedat break la 2-2, cu a 13-a dublă greșeală a sa în meci. Nishioka nu a putut însă confirma și, mai departe, nu și-a mai adjudecat decât un singur game până la finalul partidei.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
"Mă doare tot corpul. Dar cel mai rău: degetele de la picioare"
Andy Murray nu mai câștigase un meci de cinci seturi din iunie 2016, de la Wimbledon, când a fost cât pe ce să scape printre degete, de la 2-0 la seturi, victoria în fața francezului Jo Wilfred Tsonga. În următoarele cinci dueluri ajunse în cinci seturi, britanicul a fost învins de Kei Nishikori, Juan Martin del Potro, Stan Wawrinka, Sam Querrey și, cel mai recent, Roberto Bautista Agut, la Australian Open 2019, turneu la care își și anunțase retragerea din tenis - decizie asupra căreia a revenit între timp.
Meciul cu Nishioka lasă însă urme adânci, britanicul recunoscând la conferința de presă că are dureri mari și că le va solicita organizatorilor să îi permită să facă de urgență o baie cu gheață. "Mă doare tot corpul. Dar cel mai rău: degetele de la picioare. Degetele mari sunt în stare destul de proastă", a declarat Murray, care a explicat mai departe și de ce a intrat greu în partidă.
"La începutul meciului mă cam temeam de un meci lungi - te protejezi și te menajezi, așa fac juniorii când trec la seniori. Dar când am rămas la 0-2 pe tabelă, a trebuit să bag cărbune. A trebuit să lovesc mai bine. Fusesem pasiv, un pic lent, dar apoi am mers prea tare și am greșit prea mult. Nu am fost deloc echilibrat. Acum, mă doare trupul și trebuie să mă recuperez cât pot de bine. Am nevoie neapărat să fac o baie de gheață, dar protocolul menționează că nu se poate decât dacă e o urgență. Cred că asta este o urgență, voi merge să mă interesez!", a concluzionat Murray.
  • În turul secund, Andy Murray îl va înfrunta pe tânărul canadian Felix Auger - Aliassime (20 ani, favorit 15 la US Open 2020), cel care a trecut cu 3-1 la seturi de brazilianul Thiago Monteiro. Va fi primul duel direct între cei doi.
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 9 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 10 ORE