Rafael Nadal a început slab sezonul de zgură, fiind învins în sferturi la Monte Carlo de Andrey Rublev.
"Matadorul" și-a regăsit forma la Barcelona, unde a câștigat pentru a 12-a oară în carieră, după o finală fabuloasă cu Tsitsipas, însă la Madrid a suferit un nou eșec, tot în sferturi, contra lui Alexander Zverev.

Rafa Nadal: "Sunt trist pentru înfrângere"

Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 4 ORE
La conferința de presă de după meciul de la Caja Magica, Nadal s-a arătat foarte dezamăgit de înfrângere. Ibericul a spus că nu a gestionat deloc bine momentele cheie ale partidei și a adăugat că rapiditatea neobișnuită a suprafeței de joc i-a pus probleme.
"Am controlat primele șase game-uri, dar când am servit la 4-2 am fost un dezastru și apoi am făcut un nou game slab. Dacă ți se întâmplă asta contra unuia dintre cei mai buni jucători din lume și pe un teren cu o asemenea rapiditate este dificil să ții pasul.
Fiind mai bun decât el în primul set, am pierdut cu 6-4. Este un lucru complicat de înțeles, dar și eu am câștigat seturi fiind inferior adversarilor. Am făcut greșeli nejustificate când nu trebuia să le fac. Este o săptămână dificilă pentru mine. Eram pe o pantă ascendentă și astăzi am făcut un pas înapoi. În momentele cheie am făcut totul greșit. Servind pentru 5-3, am făcut mai multe greșeli și apoi am ratat un forehand la minge de break. Sunt trist pentru înfrângere, simt că este o oportunitate ratată", a declarat Nadal, citat de tennishead.com.
Rafael Nadal s-a impus de 5 ori la Madrid (record absolut), dar nu a mai ajuns în finală din 2017. Pentru iberic urmează turneul de la Roma, ultimul la care acesta se va pregăti înainte de Roland Garros, unde va încerca să câștige pentru a 14-a oară în carieră.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
IERI LA 16:27