Rafael Nadal a început slab sezonul de zgură, fiind învins în sferturi la Monte Carlo de Andrey Rublev.
"Matadorul" și-a regăsit forma la Barcelona, unde a câștigat pentru a 12-a oară în carieră, după o finală fabuloasă cu Tsitsipas, însă la Madrid a suferit un nou eșec, tot în sferturi, contra lui Alexander Zverev.

Rafa Nadal: "Sunt trist pentru înfrângere"

Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
IERI LA 11:44
La conferința de presă de după meciul de la Caja Magica, Nadal s-a arătat foarte dezamăgit de înfrângere. Ibericul a spus că nu a gestionat deloc bine momentele cheie ale partidei și a adăugat că rapiditatea neobișnuită a suprafeței de joc i-a pus probleme.
"Am controlat primele șase game-uri, dar când am servit la 4-2 am fost un dezastru și apoi am făcut un nou game slab. Dacă ți se întâmplă asta contra unuia dintre cei mai buni jucători din lume și pe un teren cu o asemenea rapiditate este dificil să ții pasul.
Fiind mai bun decât el în primul set, am pierdut cu 6-4. Este un lucru complicat de înțeles, dar și eu am câștigat seturi fiind inferior adversarilor. Am făcut greșeli nejustificate când nu trebuia să le fac. Este o săptămână dificilă pentru mine. Eram pe o pantă ascendentă și astăzi am făcut un pas înapoi. În momentele cheie am făcut totul greșit. Servind pentru 5-3, am făcut mai multe greșeli și apoi am ratat un forehand la minge de break. Sunt trist pentru înfrângere, simt că este o oportunitate ratată", a declarat Nadal, citat de tennishead.com.
Rafael Nadal s-a impus de 5 ori la Madrid (record absolut), dar nu a mai ajuns în finală din 2017. Pentru iberic urmează turneul de la Roma, ultimul la care acesta se va pregăti înainte de Roland Garros, unde va încerca să câștige pentru a 14-a oară în carieră.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Djokovic, în atenția unui rival din circuit: "Pentru mine nu este unul dintre cei mai buni!"
27/09/2022 LA 12:49
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
26/09/2022 LA 11:54