Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a explicat de ce Cori Gauff e "o adversară de temut"! Ce a declarat românca înaintea duelului din optimi

Bianca Dumitru

Publicat 02/05/2022 la 07:20 GMT+3

Simona Halep o va înfrunta în această după-amiază, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, pe Cori Gauff. Înaintea partidei, românca a avut doar cuvinte de laudă la adresa adversarei sale, cu care s-a mai întâlnit de două ori în trecut.

Simona Halep of Romania and Cori Gauff of the United States shake hands at the net following their Ladies' Singles fourth round match against Cori Gauff of the United States during Day Seven of The Championships - Wimbledon 2019

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a trecut joi, în turul inaugural, de Shuai Zhang, iar în turul 2 a învins-o pe favorita numărul 2 a turneului de la Madrid, Paula Badosa. Acum, pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va da peste favorita numărul 14 de pe tabloul de simplu feminin, Cori Gauff, ocupanta locului 16 WTA, în vârstă de doar 18 ani.
Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum în carieră, de fiecare dată românca impunându-se fără probleme. Prima dată se întâmpla în 2019, la Wimbledon, când fostul lider WTA a câștigat în optimi cu un dublu 6-3. A doua oară a fost acum puțin timp, la Indian Wells, când Halep s-a impus tot în două seturi, 6-3, 6-4.
Astfel, Simona are un avantaj moral în fața tinerei americance și e favorită și de această dată, mai ales că acum va fi prima întâlnire pe zgură între cele două jucătoare, o suprafață care-i convine mult mai mult sportivei noastre.
Înaintea partidei din optimile de finală, Simona Halep a vorbit despre adversara sa. Românca a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Cori Gauff, precizând care este atuul ei. În același timp, fostul lider WTA a mărturisit că se simte foarte bine la Madrid și că are tot mai multă încredere în forțele proprii.
"Mă simt bine pe teren, tot mai încrezătoare cu fiecare zi care trece. Bineînțeles, nu va fi ușor, pentru că jocul meu s-a schimbat. Sunt fericită și muncesc din greu pentru a vedea cât de bună pot fi în ziua următoare.
Gauff este o adversară de temut, mereu îmi este greu să joc împotriva ei. Este atât de tânără, dar în același timp are atât de multă putere. Nu este niciodată ușor să joci împotriva ei, dar sunt pregătită. În mare măsură, știu la ce să mă aștept. Este un nou meci, o nouă provocare pentru mine", a declarat Simona Halep, pentru site-ul Mutua Madrid Open 2022.
Meciul dintre Simona Halep și Coco Gauff nu va începe mai devreme de ora 17:00, ora României, acesta fiind al treilea de pe arena principală de la Caja Magica. Partida va începe după încheierea duelului dintre Carlos Gimeno Valero și Gael Monfils.
Citește și:

SIMONA HALEP POATE URCA ÎNTR-UN CLASAMENT ISTORIC DACĂ SE CALIFICĂ ÎN SFERTURI LA MADRID

Duelul cu Cori Gauff din optimile de finală ale turneului de la Madrid are o miză dublă pentru Simona Halep. Dacă va reuși să se califice în sferturi, românca va urca pe locul 3 în clasamentul sportivelor cu cele mai mari câștiguri din tenis, urmând a o depăși pe Maria Sharapova.
Până acum, Simona Halep a încasat aproximativ 38,63 milioane de dolari, în timp ce rusoaica a adunat în urma turneelor la care a participat 38,77 milioane de dolari.
O victorie în optimile turneului de la Madrid îi va aduce fostului lider WTA în conturi peste 178.900 de dolari, Simona urmând a ajunge astfel la un total de 38.811.438 de dolari, cu circa 33.500 de dolari mai mult decât Sharapova.
Pe primele două poziții ale topului jucătoarelor de tenis cu cei mai mulți bani câștigați strict din tenis se află surorile Williams. Serena domină cu un venit fabulos de peste 94,5 milioane de dolari, în timp ce Venus a câștigat până acum circa 42,3 milioane de dolari.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo