Simona Halep a fost departe de nivelul de joc din meciurile cu Zhang, Badosa și Gauff și a cedat în mod clar în fața favoritei numărul 8, Ons Jabeur. Sportiva noastră, campioană în 2016 și 2017 la Madrid, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 9 minute de joc.
Deși și-a depășit evoluția de anul trecut, când a fost eliminată în turul 3 la Madrid, Simona Halep rămâne blocată în afara Top 20 WTA. Sportiva noastră ocupă locul 21 în clasamentul LIVE, cu 2067 de puncte, însă poate fi depășită. Jucătoarele care pot să o întreacă sunt Amanda Anisimova (2310 dacă se impune la Madrid), Jil Teichamn (2233), Ekaterina Alexandrova (2186), Anhelina Kalinina (2142) și Sara Sorribes Tormo (2130). Ons Jabeur, de partea cealaltă, a urcat p elocul 8 în clasament.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 3 ORE

Simona Halep, blocată în afara Top 20 WTA

De mai multe luni, Simona Halep pare închisă în afara Top 20 WTA. Sprotiva noastră a spus în repetate rânduri că vrea să revină între primele 10 jucătoare ale lumii, iar ascensiunea se poate produce începând cu turneul de la Roma, acolo unde anul trecut a suferit accidentarea care a ținut-o mai multe luni departe de terenul de tenis. Pentru că nu va avea multe puncte de apărat, Simona e în cărți să urce poziții importante în ierarhie.
Simona Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în alte două rânduri (2014 şi 2019), rămâne cu 30 de victorii pe tabloul principal al turneului din capitala Spaniei, fiind devansată la acest capitol doar de cehoaica Petra Kvitova (32), triplă campioană la Madrid. După primul turneu jucat de la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Muratoglou, Simona Halep a atins sferturile de finală şi a obţinut un cec de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA. Săptămâna viitoare, Halep va participa la turneul WTA 1.000 de la Roma.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 4 ORE
Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 5 ORE